Ισχυρότερη η Toyota Supra για τις ΗΠΑ

Με αυξημένη ισχύ, αλλά και αλλαγές στην ρύθμιση της ανάρτησης θα διατίθεται τη νέα χρονιά η Toyota Supra στην αμερικανική αγορά

  • -
  • -

H Toyota παρουσίασε τη Supra που θα διατίθεται στην αμερικανική αγορά, η οποία θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το εξακύλινδρο μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα στην Ευρώπη. Καταρχήν, το τρίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο θα αποδίδει 387 ίππους, αντί για 340, ενώ η ροπή θα αγγίζει τα 500 Nm, πέντε περισσότερα σε σχέση με την ευρωπαϊκή και ιαπωνική εκδοχή. Η Toyota αναφέρει ότι η αναβαθμισμένη Supra καταφέρνει και αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε 3,9 δευτερόλεπτα, πάντα με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων.

Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στη ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ καινούργιο είναι το λογισμικό του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος ευστάθειας, αλλά και του ενεργού διαφορικού. Παράλληλα, νέες ενισχύσεις αλουμινίου στο εμπρός μέρος μπροστά από το ψυγείο, αυξάνουν τη στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος. Επίσης, η Toyota λάνσαρε στην Αμερική και την μικρή έκδοση των 2.000 κ.εκ. των 258 ίππων, η οποία ήδη διατίθεται στην ευρωπαϊκή και ιαπωνική αγορά.

Τέλος, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής, και συγκεκριμένα για μόλις 1.000 κομμάτια, την A91. Θα προσφέρεται αποκλειστικά σε δύο χρωματισμούς (Nocturnal black και Refraction Blue), οι οποίοι θα διατίθενται μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση. Επίσης, η Α91 διαφοροποιείται από κομμάτια κάρμπον στο αμάξωμα, όπως για παράδειγμα στην πίσω αεροτομή, ενώ διαθέτει ζάντες αλουμινίου μαύρου χρώματος. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν η αναβαθμισμένη Supra θα διατίθεται στην Ευρώπη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στην Αμερική θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...