H Nissan ζητάει 83 εκ. ευρώ από τον Ghosn

Αποζημίωση της τάξεως των 83 εκατομμυρίων ευρώ ζητά η Nissan από τον Carlos Ghosn

  • -
  • -

Η Nissan ζητάει αποζημίωση της τάξεως των 83 εκατομμυρίων από τον πρώην CEO της ιαπωνικής εταιρίας Carlos Ghosn, ο οποίος παραμένει φυγάς στο Λίβανο. Η ιαπωνική εταιρεία πραγματοποίησε την αγωγή στο δικαστήριο της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, με στόχο να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος από τις ζημιές που υπέστη από τον πρώην πρόεδρο της.

Οι δικηγόροι του Ghosn απάντησαν με μία ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη μείωση κερδών της Nissan. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι ελιγμοί της Νissan συνεχίζονται. Αυτή η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε την παραμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Παρατηρούμε, ότι μερικούς μήνες μετά από την ανακοίνωση ζημιών της τάξεως των 35 δις γιέν, η Nissan υποστηρίζει σήμερα ότι αγγίζουν μόλις τα 10 δις. Οι δικηγόροι του κ. Ghosn θα απαντήσουν επί της ουσίας της υπόθεσης, αφού τους γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της αξίωσης.»

Η Nissan αναμένεται να ζητήσει εκ νέου αποζημιώσεις από τον Ghosn στο μέλλον, για τυχόν ρυθμιστικά έξοδα που προκύψουν από το εικαζόμενο παράπτωμα του. Παράλληλα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατηγορήσει τον Ghosn και για συκοφαντική δυσφήμιση για τις δηλώσεις που έκανε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό. Τότε είχε αναφέρει ότι αυτό που βιώνει είναι αποτέλεσμα ενεργειών κάποιων αδίστακτων και εκδικητικών ατόμων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...