Αμιγώς ηλεκτρικό το νέο Audi R8

Η Audi σχεδιάζει την 3η γενιά του R8, έχοντας μπροστά της μία σειρά από προκλήσεις

  • -
  • -

Η 3η γενιά του Audi R8 βρίσκεται στα πρώτα στάδια σχεδίασης και εξέλιξης, με ριζοσπαστικές αλλαγές να αναμένονται για το κορυφαίο μοντέλο επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας. Η σημαντικότερη από αυτές εντοπίζεται στο γεγονός ότι είναι πολύ πιθανό το νέο R8 να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ο διευθυντής της Audi Sport, Oliver Hoffman, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο: «Ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για την τεχνολογία, αλλά και την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στη νεότερη γενιά του R8. Όμως, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της εποχής και όσα ισχύουν παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτει ηλεκτρική τεχνολογία.»

Στοιχείο που κάλλιστα θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνδυαστεί με έναν ηλεκτροκινητήρα, ή πιο απλά το R8 να κάνει αποκλειστική χρήση του δεύτερου. Σε αυτή την περίπτωση, η Audi θα μπορεί να αυξήσει την ισχύ του αυτοκινήτου χωρίς να ανησυχεί σε καμία περίπτωση για τα νέα αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων. Όμως, αν το παραπάνω σενάριο ισχύσει, θα υπάρξουν αρκετές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, λόγω των μπαταριών και του ηλεκτροκινητήρα.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η έλλειψη του ήχου. Οι λάτρεις της αυτοκίνησης έχουν εκφράσει πολύ συχνά τη δυσαρέσκεια τους για το συγκεκριμένο πρόβλημα των ηλεκτρικών μοντέλων. Ο Hoffman αποκάλυψε ότι η Audi εξετάζει τρόπους για να το λύσει, εξελίσσοντας ένα ηχητικό σύστημα, που θα προσφέρει αντίστοιχο ήχο με αυτόν ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, ο ίδιος δεν έκρυψε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί όλες τις εταιρείες και θεωρεί σχεδόν σίγουρο πως στο μέλλον όλες θα εξελίξουν αντίστοιχο σύστημα, το οποίο μάλιστα θα είναι ξεχωριστό και χαρακτηριστικό για κάθε μία από αυτές. Πάντως, το αρχικό πλάνο ήθελε την Audi Sport να ήθελε να διατηρήσει τον V10 κινητήρα του R8 και να βελτιώσει τις εκπομπές ρύπων με τη χρήση κάποιου υβριδικού συστήματος. Κάτι που όμως δύσκολα θα συμβεί, αφού το… «κόστος» σε ρύπους είναι πολύ μεγάλο για μία κατασκευή με τόσο περιορισμένη παραγωγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...