Στα σκαριά η «καυτή» έκδοση της Toyota Corolla

Η Gazoo Racing θα αναλάβει να μεταμορφώσει τη νέα Corolla για λογαριασμό της Toyota, προσφέροντας μία σκληροπυρηνική έκδοση του ιαπωνικού χάτσμπακ

  • -
  • -

Δεν είναι μυστικό ότι η Toyota προσπαθεί να διαφοροποιήσει την εικόνα της, προσεγγίζοντας και όσους λάτρεις της οδήγησης. Η πρώτη κίνηση έγινε με την εμπλοκή της στο WRC, την πλήρης αναδιοργάνωση του τμήματος της Gazoo Racing και εν τέλει την παρουσίαση μοντέλων που απευθύνονται στον πραγματικό οδηγό. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι το GR Yaris, ενώ η συνέχεια θα δοθεί με την GR Corolla. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Toyota θα επιστρέψει στη μάχη των «καυτών» χάτσμπακ και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια. Η τελευταία φορά που διέθετε αντίστοιχο μοντέλο ήταν στα μέσα του 2000 με την Corolla TS.

Σήμερα, η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού χάτσμπακ αναμένεται να εφοδιάζεται με το μηχανικό σύνολο που γνωρίσαμε στο GR Yaris. Ο ισχυρότερος 3κύλινδρος κινητήρας των περίπου 270 ίππων θα βρει θέση κάτω από καπό της Corolla, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα αποδίδει την ίδια τιμή ισχύος. Το κιβώτιο αναμένεται να είναι το ίδιο χειροκίνητο των έξι σχέσεων που είδαμε στο Yaris, ενώ σίγουρα διαφορετική θα είναι η πίσω ανάρτηση. Η αρχιτεκτονική με τα διπλά ψαλίδια του Yaris δεν θα διατηρηθεί και θα προτιμηθεί η λύση των πολλαπλών συνδέσμων.


Η βασική φιλοσοφία της νέας Corolla GR θα είναι αντίστοιχη με αυτή των Ford Focus ST και Hyundai i30 N, και όχι τόσο σκληροπυρηνική όσο των Renault Megane R.S. Trophy και Honda Civic Type-R. Η Toyota είναι μία από τις εταιρίες που έχουν επενδύσει στην υβριδική τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στο άμεσο μέλλον σχεδιάζει ακόμα περισσότερες αντίστοιχες εκδόσεις, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές. Παρόλα αυτά, ενισχύει το προφίλ της δημιουργώντας οδηγοκεντρικές κατασκευές. Η Corolla GR αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην επόμενη τριετία να προκύψει και ισχυρότερη έκδοση του C-HR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...