Μερική αποκάλυψη για το νέο Audi S3

Μπορεί ακόμα να μην έχει αποκαλυφθεί η νεότερη γενιά του Audi A3, αλλά η γερμανική εταιρία μας έδωσε μία πρώτη ιδέα για το S3!

  • -
  • -

Στην έκθεση της Γενεύης η Audi θα αποκαλύψει τη νεότερη γενιά του A3, το οποίο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία των premium χάτσμπακ. Νωρίτερα, όμως, η γερμανική εταιρία φρόντισε να αποκαλύψει τις προδιαγραφές της έκδοσης S3 Sportback, η οποία αναμφίβολα είναι και η πλέον ενδιαφέρουσα της σειράς! Όπως τα νέα VW Golf MK8, Seat Leon και η νέα Skoda Octavia, έτσι και το Α3 θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα MQB. Tο κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα εφοδιάζεται με το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο σύνολο του Group, το οποίο αποδίδει 306 ίππους και 380 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να είναι το νεότερο που είδαμε και στο TT. Κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί να στείλει μέχρι και το 100% της ισχύς σε έναν από τους δύο άξονες, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες λειτουργεί σε ποσοστό 50/50. Χειροκίνητη έκδοση δεν θα υπάρχει και θα προσφέρεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Τα προγράμματα οδήγησης θα είναι τρία (Balanced, Comfort και Sport), ενώ τα ελαστικά θα φέρουν την υπογραφή της Bridgestone και έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για το S3. Νέες θα είναι και οι ζάντες των 19 ιντσών.  

Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης περιλαμβάνει γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, όπως και στη σημερινή έκδοση. Διαφοροποιημένη θα είναι και η ρύθμιση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης, ενώ παρόλο που το μεταξόνιο είναι ίδιο, οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς αυξημένες. Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν από τις Αζόρες, όπου και επιλεγμένα μέσα είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το καμουφλαρισμένο μοντέλο, αναδεικνύουν μερικά στοιχεία της νεότερης γενιάς του A3. Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, με το S3 να ξεχωρίζει και για τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες. Περισσότερες πληροφορίες θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, με αποκορύφωμα την παρουσίαση του στην Έκθεση Γενεύης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...