Αεροδυναμικοί τροχοί για το ηλεκτρικό SUV της BMW

Αυξάνουν κατά 10 km την αυτονομία στο iX3

  • -
  • -

Έχουμε συνηθίσει το αεροδυναμικό πακέτο ενός αυτοκινήτου να αποτελείται κυρίως από σπόιλερ, αεροτομές και άλλα στοιχεία πάνω στο αμάξωμα. Όμως και η σχεδίαση των τροχών συνδράμει σημαντικά στον περιορισμό της αεροδυναμικής αντίστασης.

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην καταναλώνουν καύσιμο και να μην εκπέμπουν άμεσα ρύπους, όμως η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται για να κινηθούν έχει έμμεση επίπτωση στο περιβάλλον. Όσο λοιπόν λιγότερες kWh χρειάζονται ανά 100 km, τόσο πιο αποδοτικό είναι ένα ηλεκτρικό όχημα.

Η BMW εξελίσσει τους τροχούς που θα «φορούν» τα μοντέλα της οικογένειας i, όπως το iX3, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Φέρει μπαταρία 74 kWh που χαρίζει αυτονομία 440 km και η παραγωγή του θα αρχίσει εντός του 2020. Οι αεροδυναμικοί τροχοί του iX3 περιορίζουν την οπισθέλκουσα κατά περίπου 5% σε σχέση με αυτούς της συμβατικής Χ3. Όμως είναι παράλληλα και κατά 15% ελαφρύτεροι από τους προηγούμενους αεροδυναμικούς τροχούς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση κατά 2% της κατανάλωσης ενέργειας στο iX3 – σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 0,4 kWh/100 km και αύξηση της αυτονομίας κατά 10 km. Οι νέοι αεροδυναμικοί τροχοί θα τοποθετηθούν επίσης στα BMW iNext και BMW i4, τα οποία θα λανσαριστούν το 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...