Περισσότερες μπαταρίες από τη Ford για υβριδικά και ηλεκτρικά

Έρχονται το 2021 τα υβριδικά S-MAX και Galaxy

  • -
  • -
Περισσότερες μπαταρίες από τη Ford για υβριδικά και ηλεκτρικά

Το στρατηγικό πλάνο της Ford για το λανσάρισμα 14 εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020 προϋποθέτει και τις ανάλογες επενδύσεις. Η μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα ανακοίνωσε την επένδυση 42 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής της στη Βαλένθια της Ισπανίας, η οποία θα υποστηρίξει με μία προηγμένη εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών - πέραν της κατασκευής των νέων S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid – το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της. 

Δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης θα επιτρέπουν την παραγωγή των προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου των νέων Kuga Plug-In Hybrid, Kuga Hybrid, καθώς και των αντίστοιχων για τα S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid παράλληλα με τα οχήματα, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας αλλά και της βιωσιμότητας στον τομέα της παραγωγής. Η νέα εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών αντιπροσωπεύει μία επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ, με τις εργασίες παραγωγής να ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο. 

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ SUV FORD PUMA 

Όταν λανσαριστούν στις αρχές του 2021, τα νέα S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid θα προσφέρουν βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, μειωμένες εκπομπές CO2 και πιο αθόρυβη λειτουργία. Το μοναδικό στην κατηγορία σύστημα ηλεκτροκίνησης της Ford θα αποτελέσει μία ασυναγώνιστη εναλλακτική λύση, χωρίς θυσίες και συμβιβασμούς σε άνεση, ευρυχωρία και ευελιξία, σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα EcoBlue μοντέλα της εταιρείας. 

Την παραγωγή των νέων, αυτοφορτιζόμενων εξηλεκτρισμένων S-MAX και Galaxy - τα οποία θα χρησιμοποιούν ένα βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου - υποστηρίζει μία πρόσθετη επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ σε νέα εργαλεία και αναβαθμίσεις στη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της εταιρείας στη Βαλένθια. Μία ακόμα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ υποστηρίζει την παραγωγή του νέου Kuga Hybrid. 

Η Ford, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, λανσάρει 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...