Ακόμα ένα SUV από την Alfa Romeo

Η νέα στρατηγική της Alfa Romeo περιλαμβάνει ένα τρίτο SUV, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στα Nissan Juke και Audi Q2

  • -
  • -

Το μελλοντικό πλάνο της Alfa Romeo έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά και προβλέπει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το λανσάρισμα ενός νέου μικρού SUV, το οποίο και θα βρεθεί απέναντι στο Nissan Juke και το Audi Q2. Μάλιστα, θα είναι το πρώτο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας που θα διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η πρόσφατη συγχώνευση της FCA με το Group PSA προσφέρει στην Alfa Romeo τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο αυτού του είδους, με δεδομένη την επένδυση που έχει κάνει η PSA σε αυτή την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το μικρό SUV είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, η οποία χρησιμοποιείται στα Peugeot e-208 και Opel Corsa-e. Αυτή τη στιγμή μπορεί να συνδυαστεί με μία μπαταρία 50kWh, προσφέροντας αυτονομία περίπου 340 χιλιομέτρων.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 74 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 74 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID



Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας έτσι ώστε να προσφέρεται και με τετρακίνηση. Γεγονός που θα διατηρήσει το κόστος κατασκευής και φυσικά της πώλησης σε χαμηλά επίπεδα. Φυσικά, θα διατίθεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού ακόμα μεγάλος μέρος του αγοραστικού κοινού δεν είναι έτοιμο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να «δανειστεί» τον 3κύλινδρο 1.200άρη του Group, που εφοδιάζει επίσης τα 208 και Corsa. Ακόμα ένα στοιχείο που θα βοηθήσει να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος κατασκευής, αλλά και να λανσαριστεί το μοντέλο νωρίτερα.

Φυσικά, μπορεί η επιρροή της Alfa Romeo στα μηχανικά μέρη να είναι μικρή, αλλά στο σχεδιαστικό κομμάτι αναμένεται σημαντική και καθοριστική. Αν διαθέτει κοινά στοιχεία με την Tonale (φωτό) η επιτυχία του εγχειρήματος μοιάζει επιβεβλημένη, αφού θα διακρίνεται από μοναδικά χαρακτηριστικά. Το μήκος της υπολογίζεται περίπου στα 4,1 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι αντίστοιχο με αυτό των Nissan Juke και Audi Q2. Στόχος τη ιταλικής φίρμας είναι να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις, κάτι που δεν συνέβη με την ακριβή Stelvio.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...