Μπλόκαραν το σύστημα κλειδώματος αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα

  • -
  • -
Μπλόκαραν το σύστημα κλειδώματος αυτοκινήτων
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην εξιχνίαση τουλάχιστον 15 περιπτώσεων κλοπών από αυτοκίνητα προχώρησε η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Έπειτα από έρευνες, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, την Κυριακή 26-1-2020 στο Περιστέρι, δύο αλλοδαποί την στιγμή που διέπρατταν κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο, κάνοντας χρήση ηλεκτρονικής συσκευής παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system).

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβαιναν με αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα την ώρα που στάθμευαν. Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Με την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό του και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης κα άλλα τιμαλφή ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά την διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΟ

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system)

Πλήθος τσαντών και πορτοφολιών

Κοσμήματα και χρυσαφικά

Είδη ένδυσης και υπόδησης

Πλήθος αρωμάτων

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...