Το πρώτο αυτόνομο μοντέλο της GM!

Η General Motors παρουσίασε το Cruise Origin, το πρώτο της αυτόνομο μοντέλο

  • -
  • -

To Cruise Origin είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα της General Motors. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί, το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας θα αποτελέσει πρότυπο για τις αστικές μετακινήσεις στο μέλλον. Η βασική ιδέα του εγχειρήματος στοχεύει στον καταναλωτή, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να έχει αυτοκίνητο στην κατοχή του, αλλά ουσιαστικά θα κλείνει μία θέση στο Cruise Origin λύνοντας το πρόβλημα των αστικών του μετακινήσεων. Στόχος της GM είναι να διαθέτει έναν ολόκληρο στόλο από αυτόνομα οχήματα να τριγυρνούν σε διάφορες μεγαλουπόλεις, έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η Cruise, θυγατρική της General Motors που έχει αναλάβει το εγχείρημα, εγγυάται πως το Origin θα είναι ασφαλέστερο από ένα συμβατικό μοντέλο. Δεκάδες σένσορες παρακολουθούν εμπόδια, πεζούς και οχήματα σε ακτίνα 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο, χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η βροχή και η ομίχλη. Το Origin διαθέτει υψηλή τεχνολογία, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα να οδηγηθεί από άνθρωπο! Κάτι που εκμηδενίζει τα περιθώρια λάθος…

Η βασική του σχεδιαστική φιλοσοφία περιστρέφεται γύρω από την επιθυμία της εταιρίας να μεγιστοποιήσει την άνεση και την πρακτικότητα των επιβατών. Εξωτερικά θυμίζει περισσότερο έναν μεγάλο κύβο, αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαθέτει άφθονους χώρους. Οι πόρτες ανοίγουν συρόμενα, ενώ το κατώφλι είναι χαμηλά βοηθώντας στην είσοδο των επιβατών. Λεπτομέρειες αναφορικά με τον ηλεκτροκινητήρα και την ισχύ του δεν έχουν δημοσιευτεί, με την Cruise να έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της στην αξιοπιστία και στη διάρκεια ζωής του Origin. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι κάθε μονάδα θα μπορεί να καλύψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο μίλια, ενώ το κόστος που υπολογίζεται ότι θα γλιτώνει ο χρήστης υπολογίζεται περίπου στα 5.000 δολάρια ετησίως σε σχέση με ένα κανονικό αυτοκίνητο. Το Origin βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, την οποία έχει κατασκευάσει η General Motors. Το σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζεται συνεχώς. Το ίδιο ισχύει για τους σένσορες, τις μπαταρίες αλλά και τον ηλεκτροκινητήρα. Πλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία λανσαρίσματος του στην αμερικανική αγορά, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019. Κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω νομικών προβλημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...