Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου;

Το σταθερό στην πρώτη θέση και αυτό που κερδίζει έδαφος

  • -
  • -

Άσπρο, μαύρο, γκρι, κόκκινο, μπλε. Αν αποφάσιζαν μόνο οι άνδρες, ίσως τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν σε ελάχιστα χρώματα. Ευτυχώς όμως οι αποχρώσεις έχουν μπει στη ζωή μας, κάνοντας πολύχρωμη την εικόνα στους δρόμους.

Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή χρώματα στα αυτοκίνητα; Η αναφορά της BASF για το 2019 δίνει τις απαντήσεις.

Η κατάταξη δείχνει σταθερή, με τα αχρωματικά χρώματα (αυτά που δεν έχουν αποχρώσεις) να αντιπροσωπεύουν το 78%: λευκό, μαύρο, ασημί και γκρι. Το λευκό παραμένει το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως (με 39%), όμως το ποσοστό του υποχωρεί. Σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, η Ασία και η Ωκεανία, το λευκό έχει ποσοστό κοντά στο 50%. Εκτός του ότι είναι φθηνό, απορροφά λιγότερη θερμότητα και το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραμένει πιο δροσερό τους ζεστούς μήνες. Το μαύρο και το γκρι παραμένουν σταθερά σε ποσοστό, ενώ το ασημί κερδίζει… έδαφος.

Από τα υπόλοιπα χρώματα, το μπλε έχει μερίδιο 9% και μάλιστα αποτελεί τη νέα τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τις πολλές αποχρώσεις του.

Στους ακόλουθους πίνακες μπορείτε να δείτε τα μερίδια των χρωμάτων ανά περιοχή, αλλά και στη δημοφιλή κατηγορία των SUV:










ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...