Έρχεται στην Ευρώπη: Μικρό SUV από την Toyota (vid)

Ο αντίπαλος του Juke και του Puma θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Yaris

  • -
  • -

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, τις οποίες είχαμε δημοσιεύσει στις 9 Ιανουαρίου, σχετικά με το λανσάρισμα ενός baby SUV από την Toyota, επιβεβαιώθηκαν. Η εταιρεία ανακοίνωσε σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ τα πλάνα της για ενίσχυση της ευρωπαϊκής γκάμας της με ένα μικρό SUV.

Θα βασίζεται σε νέα εκδοχή της πλατφόρμας GA-B και θα μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το νέο Yaris. Μάλιστα θα κατασκευάζεται μαζί με το δημοφιλές σουπερμίνι, στο εργοστάσιο της Toyota στη Valenciennes της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Εικόνες ή τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού SUV δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, πέρα από ένα σύντομο video που αποκαλύπτει τη σιλουέτα του αυτοκινήτου. «Το μικρό SUV μαζί με το Yaris πιστεύουμε ότι θα αντιπροσωπεύει το 30% των πωλήσεών μας στην Ευρώπη το 2025. Όταν αποκαλυφθεί, θα διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται για ένα Yaris με προστατευτικά στο αμάξωμα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά για ένα ξεχωριστό μοντέλο με δυναμική σχεδίαση και τη δική του προσωπικότητα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ YARIS GR ΜΕ ΤΟΥΣ 261 ΙΠΠΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...