Στο δεύτερο μισό του ‘20

H Toyota ετοιμάζει ένα νέο SUV, το οποίο θα βασίζεται στο Yaris και θα τοποθετείται κάτω από το C-HR

  • -
  • -

Είναι ευρέως γνωστό ότι η Toyota εξελίσσει και δοκιμάζει ένα SUV, το οποίο θα βασίζεται στο νέο Yaris και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό το τρέχοντος έτους. Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας τοποθετείται κάτω από το C-HR και ουσιαστικά θα είναι στην ίδια κατηγορία με μοντέλα όπως το Renault Captur και το Nissan Juke. Το μέγεθος του θα είναι αντίστοιχο με τα περισσότερα B-SUV, κάτι που σημαίνει ότι το μήκος του θα είναι περίπου στα 4 μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matti Harrison, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συγκεντρώνει σημαντικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά αντλεί μεγάλο αριθμό καταναλωτών από το C-Segment. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αν και οι πωλήσεις του C-HR είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές στην ευρωπαϊκή αγορά, θεωρούν δεδομένο ότι χρειάζεται ένα επιπλέον μοντέλο για να στηρίξει τις πωλήσεις της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι βασίζεται στο νέο Yaris, αυτομάτως σημαίνει ότι θα αποτελέσει μόλις το δεύτερο μοντέλο για του οποίου την κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα GA-B. Σε σχέση με το απλό Yaris αναμένεται να είναι 40 χλστ. μακρύτερο, ενώ μεγαλύτερο θα είναι τόσο το μεταξόνιο, όσο και τα μετατρόχια. Το γεγονός ότι η πλατφόρμα επιτρέπει τη χρήση ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενισχύει την άποψη ότι είναι πιθανό να διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση.

Όσον αφορά τους κινητήρες, είναι σχεδόν δεδομένο ότι το νέο B-SUV της Toyota θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις, περιλαμβανομένης και αυτής των 1.500 κ.ε. απόδοσης 113 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...