Ισχυρότερα τα κορυφαία Volkswagen Golf

Και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των «καυτών» εκδόσεων του VW Golf ΜΚVIII, νέες πληροφορίες διαρρέουν αναφορικά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά

  • -
  • -

Μέσα στο 2020 η VW αναμένεται να παρουσιάσει τις κορυφαίες εκδόσεις της όγδοης γενιάς του Golf, οι οποίες και θα απευθύνονται στους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης. Συγκεκριμένα, περιμένουμε τα GTI, GTD, TCR και το τετρακίνητο R, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να μην έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Όμως σήμερα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για σημαντικές αλλαγές με τις φήμες να θέλουν την έκδοση GTI να κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας! Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα διαθέτει μία μπαταρία 48V με την απόδοση του να αγγίζει τα 235 άλογα, την ώρα που η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όσο και με το γνωστό 7άρι DSG διπλού συμπλέκτη.

Όσοι αναζητούν κάτι ισχυρότερο θα πρέπει να στραφούν στο TCR, το οποίο θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία προσθιοκίνητα της κατηγορίας με την ισχύ του να αγγίζει τους 290 ίππους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το TCR θα φέρει μεγαλύτερα φρένα, αλλά και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Στην κορυφή της σειράς θα βρίσκεται το τετρακίνητο R, το οποίο είναι επίσης πιθανό να κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Η ισχύ του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου TSI υπολογίζεται στους 335 ίππους, ενώ θα διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ VOLKSWAGEN GOLF

Φυσικά, δεν πρέπει να λησμονούμε και την έκδοση GTD, που μαζί με το GTI αναμένεται να είναι οι πρώτες που θα παρουσιαστούν το Μάρτιο. Τα TCR και R θα κάνουν την εμφάνιση τους στο κοινό μετά το Σεπτέμβριο.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...