Αποκάλυψη για το νέο Toyota Yaris (vid)

Το δημοφιλές σουπερμίνι επιμένει… υβριδικά με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα

  • -
  • -

Με σαφή στόχο να δημιουργήσουν ένα πιο δυναμικό μοντέλο, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Toyota Ευρώπης συνεργάστηκαν στη δημιουργία του Yaris τέταρτης γενιάς. Το σουπερμίνι που κατασκευάζεται στη Γαλλία βασίζεται πλέον σε νέα πλατφόρμα, την GA-B, ενώ παραμένει υβριδικό μοντέλο με νέο σύστημα, που χρησιμοποιεί τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης.

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική να αυξάνονται οι διαστάσεις των σουπερμίνι, το Yaris έχει ελαφρά μικρότερο μήκος (-5mm) και ύψος (-40mm). Το πλάτος και το μεταξόνιο είναι αυξημένα κατά 50mm και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη χωροταξία στο εσωτερικό του, προσφέρουν πιο ευρύχωρη καμπίνα για τους επιβάτες του.

Οπτικά το νέο Yaris θυμίζει ένα μεγαλύτερο και πιο δυναμικό Aygo. Το αμάξωμα χαρακτηρίζουν οι έντονες ακμές στο καπό, τους προφυλακτήρες, οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών, η διχρωμία και βέβαια τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Λιτό, χωρίς πολλούς διακόπτες, είναι το εσωτερικό, καθώς σχεδόν όλες οι λειτουργίες ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό. Πέρα από τις ψηφιακές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και head-up display 10 ιντσών, ώστε να μην παίρνει τα μάτια του από το δρόμο.

Η νέα πλατφόρμα GA-B της οικογένειας TNGA υπόσχεται καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο δυναμική οδική συμπεριφορά, όπως συνέβη με τα Prius, C-HR και Corolla που βασίζονται στην GA-C. Κάτω από το καπό του Yaris βρίσκεται ο νέος 1.5 βενζίνης, μέρος του υβριδικού συστήματος τέταρτης γενιάς, το οποίο η Toyota ονομάζει Hybrid Dynamic Force. Η μπαταρία του υβριδικού Yaris δεν είναι πλέον νικελίου-μετάλλου, αλλά ιόντων λιθίου. Σε ορισμένες αγορές το Yaris θα διατίθεται και σε συμβατικές εκδόσεις, με κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.5.

Η ιαπωνική μάρκα δίνει έμφαση στην παθητική και την ενεργητική ασφάλεια. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται κεντρικός αερόσακος για προστασία από πλευρική σύγκρουση, αλλά και πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων όπως το ρυθμιζόμενο cruise control και υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...