Sky is the limit

Στη Hyundai εξετάζουν το επόμενο βήμα για το N Division, με τον Albert Biermann να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία ενός μοντέλου με τον κινητήρα στο κέντρο

  • -
  • -

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην την εικόνα της με τις δημιουργίες του N Division. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την επιτυχία του συγκεκριμένου τμήματος είναι ο Albert Biermann, πρώην επικεφαλής του τμήματος M Division της BMW. Ο Γερμανός, έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την επόμενη δημιουργία της Hyundai αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός μοντέλου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Η παρουσία των Porsche Boxster και Cayman στην κατηγορία είναι σημαντική, ενώ πρόσφατα σε αυτήν προστέθηκε και η Alpine A110.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Biermann παραδέχθηκε σε συνέντευξη του στα βρετανικά μέσα ότι στην Hyundai N θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Και αυτό αφορά την εξέλιξη ενός μοντέλου με τον κινητήρα στο κέντρο. Σύμφωνα με τον Γερμανό, όρια δεν υπάρχουν. Τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και προϋπολογισμού. Όμως, τόνισε ότι ένας συγκεκριμένος παράγοντας για τη Hyundai είναι το κόστος πώλησης, αφού το μοντέλο πρέπει να είναι προσιτό προς τον καταναλωτή. Ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Όταν θεωρήσουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουμε ένα κεντρομήχανο μοντέλο που θα ανταγωνιστεί την Porsche, θα το κάνουμε. Είναι τόσο απλό. Μπορεί να υπάρξουν βασικές διαφορές σε σχέση με τα μηχανικά μέρη μίας Porsche, αλλά όσον αφορά το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε και να καταφέρουμε δεν υπάρχουν όρια», είπε ο Biermann και συνέχισε: «Ήδη εξελίσσουμε και σχεδιάζουμε αρκετά μοντέλα. Τα μοντέλα της σειράς Ν θα πληθύνουν και το brand θα μεγαλώσει κι άλλο. Όλα θα γίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια, απλά ακόμα δεν μπορώ να σας πω κάτι σχετικά. Τουλάχιστον, δεν μου επιτρέπεται!»

Οι επόμενες γνωστές κινήσεις του N Division είναι η παρουσίαση του i30 N με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων μέσα στη χρονιά, αλλά και μία περιορισμένης έκδοσης του ίδιου μοντέλου με έμφαση στον περιορισμό του βάρους. Επίσης, ένα από τα πλέον γνωστά project του N Division είναι και το ομώνυμο i20, το οποίο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στην πίστα του Nurburgring.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...