Διέφυγε στο Λίβανο ο Carlos Ghosn

Στον πρώην Πρόεδρο της Συμμαχίας Renault – Nissan είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Ιαπωνία

  • -
  • -

Στο Λίβανο, από τον οποίο κατάγεται και όπου διατηρεί οικία, διέφυγε ο Carlos Ghosn, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του στη Νέα Υόρκη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος από τις αρχές της Ιαπωνίας με εγγύηση περίπου 12 εκατ. ευρώ, όμως του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι την έναρξη της δίκης, που είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2020. Ανάμεσα σε Λίβανο και Ιαπωνία δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης, οπότε δεν αναμένεται να επιστρέψει για τη δίκη.

Οι δικηγόροι του Ghosn υποστηρίζουν ότι δεν του έχουν επιστρέψει τα διαβατήριά του, όμως οι αρμόδιες αρχές του Λιβάνου αναφέρουν ότι ο 65χρονος μάνατζερ εισήχθη νόμιμα στη χώρα. Παραμένει πάντως άγνωστο με ποιο τρόπο ο Ghosn διέφυγε από την Ιαπωνία και ποια διαδρομή ακολούθησε μέχρι το Λίβανο.

Ο ίδιος, μέσω της ανακοίνωσης του εκπροσώπου του, ανέφερε ότι «δεν θα είμαι πλέον όμηρος του αυστηρού ιαπωνικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας, όπου δεν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν απέφυγα τη δικαιοσύνη, απέδρασα από την αδικία και τις πολιτικές διώξεις».

Ο Ghosn είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2018, κατηγορούμενος ότι απέκρυψε τα πραγματικά του εισοδήματα και έκανε παράνομη χρήση περιουσιακών στοιχείων της Nissan για προσωπικό του όφελος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...