Αθήνα - Βόλος σε περισσότερο από 10 ώρες!

Η περιπέτεια στην Εθνική Οδό ενός αναγνώστη του GOCAR

  • -
  • -

Για έναν ακόμη χειμώνα, χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες έμειναν ακινητοποιημένοι επί ώρες στην εθνική οδό λόγω χιονόπτωσης. Ανάμεσά τους και ο αναγνώστης του GOCAR, Στέργιος Μ., ο οποίος χρειάστηκε 10,5 ώρες για να φθάσει από την Αθήνα στο Βόλο.

Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Βόλου ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019 από το σταθμό στην Αθήνα. «Στις 12 το μεσημέρι μας σταμάτησαν μετά τα διόδια των Αφιδνών και μας συνόδευσαν μέχρι τον επόμενο ΣΕΑ. Εκεί παραμείναμε μέχρι τις 4.30 το απόγευμα», μας ανέφερε.

«Στο λεωφορείο ήμασταν περίπου 40 άτομα. Στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα βλέπαμε τα ακινητοποιημένα οχήματα. Τελικά, συνοδεία περιπολικού, αρχίσαμε το μακρύ ταξίδι μέχρι τον Βόλο, όπου φθάσαμε γύρω στις 9 το βράδυ». Μία διαδρομή που γίνεται περίπου σε 4 ώρες, μετατράπηκε σε «Οδύσσεια» 10,5 ωρών!


Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή

"Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, κ. Αναστάσιο Βρούβα και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδωνα Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας.
Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν, χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα".


Τι δηλώνει η Νέα Οδός

Σύμφωνα με την Νέα Οδό, που διαχειρίζεται και συντηρεί το τμήμα από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, «στο 39,8ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα βρίσκονταν ακινητοποιημένα 4 επικαθήμενα φορτηγά και η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ ο απεγκλωβισμός των οχημάτων και στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά για τον καθαρισμό της δεξιάς λωρίδας ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία».

Τι αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής

Με αφορμή την έντονη ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επικοινώνησε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Νέα Οδός», που έχει στην ευθύνη της το οδικό τμήμα και τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την άμεση διάνοιξη του δρόμου. Όπως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κοινοπραξίας βρίσκονται στην περιοχή 80 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών γίνονται συνεχείς εκτροπές της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής, παρότι έχει στην ευθύνη της το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου μόνο μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης, έστειλε εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: « Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε περιοχές που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...