Η μάχη των ηλεκτρικών

Η BMW σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου, της i6, η οποία θα βρεθεί απέναντι στην Porsche Taycan. Και όχι μόνο

  • -
  • -

Η επιθετική στρατηγική της BMW στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιλαμβάνει τρία καινούργια μοντέλα μέχρι τα τέλη του 2021. Συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται παρουσιαστούν το iX3, η iΝext και η i4. Όμως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα στα επόμενα χρόνια θα περιμένουμε ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα από τη βαυαρική εταιρία. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τα σχέδια της BMW μετά το 2022 δεν υπάρχουν, αλλά δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι σε αυτά περιλαμβάνεται η κατασκευή της i6. Εντός μοντέλου, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στα Audi e-tron GT, Mercedes EQS και την Porsche Taycan. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για λανσάρισμα το 2024, με τη σχεδίαση της να δανείζεται πολλά στοιχεία από τη σειρά 8 Grand Coupe. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ένα σπορ σεντάν με τέσσερις πόρτες, στα πρότυπα του ανταγωνισμού.

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για τις τεχνικές προδιαγραφές της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κάνει χρήση δύο ισχυρών ηλεκτροκινητήρων. Ο πρώτος θα είναι στον εμπρός άξονα και θα αποδίδει 204 ίππους, ενώ αυτός στον πίσω θα έχει ισχύ 340, κάτι που μεταφράζεται σε συνδυαστική ιπποδύναμη 544 PS! Μάλιστα, υπάρχει σκέψη για την παραγωγή ενός μοντέλου από την M Performance, το οποίο με 680 άλογα συνδυαστικής ισχύος θα τεθεί αντιμέτωπο με την Taycan Turbo. Όσον αφορά την αυτονομία της, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η μικρή με την μπαταρία των 90 kWh θα προσφέρει 560 χιλιόμετρα μετακίνησης με μία φόρτιση, ενώ αυτή των 120 kWh θα μπορεί να καλύψει έως 700 χλμ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...