BMW i4: Αντίπαλο δέος του Tesla Model 3

H BMW εξελίσσει τη νέα i4 που θα αποτελέσει το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν υψηλών επιδόσεων της γερμανικής εταιρίας!

  • -
  • -

Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της νέας BMW i4, η οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021. Θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Grand Coupe, το οποίο όμως θα διαθέτει ισχύ της τάξεως των 523 ίππων με την τελική να ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα. Ταχύτητα αντίστοιχη με αυτή του Tesla Model 3, στο οποίο και είναι φανερό ότι η BMW «πετάει το γάντι».

Αρχικά, η BMW θα παρουσιάσει την ηλεκτρική iX3 και η i4 ακολουθήσει σηματοδοτώντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Grand Coupe της βαυαρικής εταιρίας. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι με την i4 θα… «λανσαριστεί» ένα νέο είδος οδηγικής απόλαυσης, το οποίο και θα είναι αντίστοιχο με τα υψηλά στάνταρ της BMW. Οι πρώτες εικόνες της i4 τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών και είναι επιβεβαιωμένο ότι θα κάνει χρήση του συστήματος eDrive 5ης γενιάς. Το τελευταίο θα χρησιμοποιηθεί τόσο στην iΧ3 το 2020, αλλά και στο iNext που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021.

Η BMW υποστηρίζει ότι η i4 θα αποδίδει 523 ίππους και τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση θα έρχονται μόλις σε τέσσερα δευτερόλεπτα. Η επιλογή της τιμής ισχύος δεν είναι τυχαία, αφού οι επιθυμούσαν να είναι αντίστοιχη με αυτή του οκτακυλινδρου συνόλου που εφοδιάζει τα κορυφαία μοντέλα της σήμερα. Ο ηλεκτροκινητήρας, το σύστημα φόρτισης αλλά και η μπαταρία θα κατασκευάζονται από την BMW, και όχι σε συνεργασία με κάποιον εξωτερικό προμηθευτή. Η μπαταρία των 80 kWh θα έχει βάρος 550 κιλών και υπολογίζουν ότι με μία φόρτιση θα προσφέρει στην νέα i4 αυτονομία της τάξεως των 600 χιλιομέτρων. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα είναι εφικτό να φορτιστεί στα 150Kw, κάτι που σημαίνει ότι σε ταχυφορτιστή θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει έως και 80% ενέργειας σε χρόνο 35 λεπτών!

Αν και καμουφλαρισμένη, εύκολα διαπιστώνει κανείς τις ομοιότητες με τη νεότερη σειρά 3, αν και είναι δεδομένο ότι θα δανειστεί περισσότερα στοιχεία από την αναμενόμενη νέα γενιά της σειράς 4. Πάντως, διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν. Kαι συγκεκριμένα αναμένεται να έχει διαφορές στο πάτωμα έτσι ώστε να φιλοξενηθεί η μπαταρία.

Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW, ανάμεσα τους και η i4, δοκιμάστηκαν σε συνθήκες ψύχους στη Σουηδία με τους τεχνικούς της γερμανικής εταιρίας να τεστάρουν την αξιοπιστία και τη διάρκεια των μπαταριών, την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, όπως  και των αναρτήσεων σε αυτές τις συνθήκες. H i4 θα βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής με την σειρά 3 στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...