Έως τις 26 Ιουνίου 2020 η υποβολή προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Το δημόσιο αναζητεί την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου

  • -
  • -

Η Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ορίστηκε ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου αναφέρεται ότι «το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί κρίνεται ως απολύτως επαρκές προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, με στόχο η σκοπούμενη συναλλαγή να είναι η πλέον επωφελής και προσοδοφόρα για το Ελληνικό Δημόσιο και να τύχει της μέγιστης αποδοχής από τους επενδυτές αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Σημειώνεται επίσης ότι οι σταθμοί διοδίων θα είναι σχεδόν έτοιμοι στο σύνολό τους για λειτουργία τον Μάιο του 2020, ενώ έως τον Απρίλιο 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιολόγηση των παλαιών γεφυρών και την αδειοδότηση των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου».

Από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού θα έχουν χρέωση 0,03 ευρώ το χιλιόμετρο. «Θέλω να πω στους επενδυτές ότι αυτός ο δρόμος θα παραχωρηθεί με ένα κριτήριο, το δημόσιο συμφέρον, για να γίνει η Εγνατία ένας δρόμος μοντέρνος, ένας δρόμος σύγχρονος, που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας χώρας η οποία αναπτύσσεται».

H Εγνατία Οδός έχει συνολικό μήκος 670 km και εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα έως τους Κήπους Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...