Και εγένετο η Porsche Macan GTS

Η έκδοση GTS της Macan εστιάζει στα δυναμικά χαρακτηριστικά και τοποθετείται ανάμεσα στις «S» και Turbo.

  • -
  • -

Η τακτική της Porsche είναι γνωστή. Σε όλα της τα μοντέλα η γερμανική εταιρία συνήθως λανσάρει μία έκδοση «S» και εν συνεχεία σε κάποιες περιπτώσεις ακολουθεί η Turbo. Όμως, η εκδοχή που ενθουσιάζει τους φανατικούς φίλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυτοκίνησης γενικότερα, είναι αυτή που συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό GTS. Πλέον το γνωστό αρκτικόλεξο θα συνοδεύει και το αμάξωμα της Macan. Όπως κάθε GTS δεν θα αποτελεί την κορυφαία και ισχυρότερη της σειράς, αλλά θα βρίσκεται ενδιάμεσα από τις «S» και Turbo. Ο τρίλιτρος 6κύλινδρος biturbo κινητήρας αποδίδει 380 ίππους και 520 Nm από τις 1.750 έως τις 5.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις της Macan GTS είναι εντυπωσιακές, αφού για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση χρειάζονται 4.5 δευτερόλεπτα με το Sport Chrono πακέτο (4.7 χωρίς), ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα.

Βέβαια, τα μοντέλα GTS δεν διακρίνονταν τόσο για τις επιδόσεις τους στην ευθεία, όσο για τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά και την οδική τους συμπεριφορά. Η Caman GTS εφοδιάζεται με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση της γερμανικής εταιρίας (PASM), η οποία και έχει διαφορετική ρύθμιση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, ενώ το αμάξωμα έχει έρθει 15 χλστ. πιο κοντά στο οδόστρωμα. Οι τροχοί φιλοξενούνται σε ζάντες 20 ιντσών, ενώ οι δίσκοι των φρένων έχουν διάσταση 360 και 330 χλστ., εμπρός και πίσω. Τα κεραμικά φρένα είναι διαθέσιμα στον επιπλέον εξοπλισμό.  

Σχεδιαστικά, προσφέρεται με το πακέτο Sport Design το οποίο και μεταφράζεται σε επανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όπως και νέα πλαϊνά μαρσπιέ. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αλκαντάρα, ενώ τα σπορτίφ χαρακτηριστικά τονίζονται από πινελιές αλουμινίου. Νέα είναι και τα τύπου μπάκετ καθίσματα, τα οποία συνδυάζουν αλκαντάρα με δέρμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...