Δοκιμών συνέχεια για το ηλεκτρικό 500e!

Η Fiat συνεχίζει να εξελίσσει το νέο ηλεκτρικό 500, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Γενεύης το 2020

  • -
  • -

Το γνωστό σε όλους 500αράκι αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην επόμενη έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2020. Στη Fiat εργάζονται πυρετωδώς, με το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται σε διάφορες περιοχές ανά την υφήλιο. Για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του, η οποία και εντοπίστηκε να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης. Το πρωτότυπο είναι καμουφλαρισμένο και φυσικά δεν είναι ευδιάκριτες οι όποιες σχεδιαστικές αλλαγές. Μπορεί το μέγεθος του να μοιάζει αντίστοιχο με αυτό της σημερινής γενιάς, αλλά έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε μία τελείως καινούργια πλατφόρμα. Λεπτομέρειες για τον ηλεκτροκινητήρα δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, αλλά αναμένεται οι τιμές ισχύος και αυτονομίας να είναι βελτιωμένες συγκριτικά με τη σημερινή έκδοση.

Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά και το 500e θα είναι ένα από τα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα που διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσα στο 2020. Σημειώστε, πως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι πολύ πιθανό να πωλείται μόνο η ηλεκτρική έκδοση και μάλιστα από το 2021.

Φυσικά, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα εξαφανιστούν από τη γκάμα της Fiat, ενώ είναι πολύ πιθανό η ίδια πλατφόρμα να χρησιμοποιηθεί και για το νέο Panda. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιταλική εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογία των ηλεκτρικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...