Οι νικητές του διαγωνισμού καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon

Το πρώτο βραβείο πήρε ομάδα για εφαρμογή διαχείρισης συναλλαγών σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

  • -
  • -

Περισσότεροι από 200 νέοι συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Προγραμματιστές, αναλυτές και φοιτητές παρουσίασαν τις ιδέες τους με ψηφιακές εφαρμογές για δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του Περιβάλλοντος.

Διακρίθηκαν 6 ομάδες νέων, που κατάφεραν μέσα σε ένα 48ωρο να θέσουν σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδέα τους με πρακτική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτές τις ομάδες απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρξουν δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασιών με το Υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς. 

Το 1ο βραβείο έλαβε η ομάδα  PARITY PLATFORM για εφαρμογή διαχείρισης συναλλαγών σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2ο βραβείο η έλαβε η ομάδα VAMIN για την εφαρμογή πρόβλεψης πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με τη χρήση αισθητήρα μονοξειδίου του άνθρακα.

Το 3ο βραβείο έλαβε η ομάδα Analogprogrammers για  εφαρμογή οpen source hardware για την κατασκευή κόμβων που θα αποστέλλουν δεδομένα ποιότητας αέρα στην πλατφόρμα, η οποία θα παρέχει live γραφήματα και στατιστικά.

Το 4ο βραβείο έλαβε η ομάδα weroar για εφαρμογή διαγωνισμών προώθησης οικολογικής συνείδησης.

Το 5ο βραβείο έλαβε η ομάδα Charge4charge για την πλατφόρμα αποδοτικότερης αξιοποίησης της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τη χρήση νευρωνικών δικτύων και τη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης.

Το 6ο βραβείο έλαβε η ομάδα Solaris++Go4Green για τη μεταφορά δεδομένων με έξυπνες συσκευές και αποθήκευσής τους σε clouds σε πραγματικό χρόνο.

«Τους νέους τους χρειαζόμαστε για να είναι ενεργοί συμμέτοχοι στην προσπάθεια να χτίσουμε μια καινούρια Ελλάδα. Με αυτόν τον Διαγωνισμό συνδυάζονται η Καινοτομία, το  Περιβάλλον και οι νέοι οι οποίοι προσφέρουν έξυπνες  ιδέες προκειμένου να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο Περιβάλλον. Οι νέοι είναι ο βασικός πλούτος της χώρας μας», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...