Ανανέωση για τη Jaguar F-Type

Με στοιχεία δανεισμένα από την I Pace, η νεότερη γενιά της F-Type διατηρείται το ίδιο θελκτική με την προηγούμενη

  • -
  • -

Η F-Type έχει φανατικούς θαυμαστές, αφού το βρετανικό σπορ κουπέ αποκόμισε διθυραμβικά σχόλια εξαρχής για τη σχεδίαση, τις εντυπωσιακές γραμμές και αναλογίες του. Παρόλα αυτά, ο καιρός που θα έπρεπε η κορυφαία Jaguar να υποβληθεί σε ένα απαραίτητο φρεσκάρισμα είχε φτάσει. Επί τη ευκαιρία, εφοδιάστηκε με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίας, όντας σύμφωνη πλέον με τις απαιτήσεις της εποχής. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι από σήμερα δεν θα διατίθεται με το εξακύλινδρο σύνολο, αλλά με το 4κύλινδρο των 300 ίππων και με αυτό των οκτώ κυλίνδρων σε δύο διαφορετικές εκδόσεις με απόδοση 450 και 575 ίππων, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων της Jaguar.

Με δεδομένο ότι η F-Type ξεχώριζε εξαρχής για τη σχεδίαση της, οι όποιες πινελιές του σχετικού τμήματος ήταν περιορισμένες και στοχευμένες. Οι πλέον ευδιάκριτες εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με τα νέα φωτιστικά σώματα. Σαφώς πιο λεπτά ακολουθούν τη σχεδιαστική τάση που συναντάμε και στην i Pace διατηρώντας έντονα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της βρετανικής εταιρίας. Νέες είναι οι εισαγωγές αέρα, ενώ διαφορές έχει και το εμπρός καπό, με τις ζάντες αλουμινίου να έχουν και αυτές με τη σειρά τους διαφορετική σχεδίαση. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Jaguar συνδυάζεται με νέες τεχνολογίες, όπως τον ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης. Η οθόνη αφής διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας, όπως Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το ηχοσύστημα φέρει την υπογραφή της Meridian.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις, με την κορυφαία F-Type R να αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 299 χλμ. ανά ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει βελτιωμένη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, διαφοροποιημένα ελατήρια, αντιστρεπτικές και σινεμπλόκ. Παράλληλα, διαθέτει και τροχούς 20 ιντσών.

Η ανανεωμένη F-Type παράγεται στις εγκαταστάσεις της Jaguar στο Castle Bromwich στη Μ. Βρετανία και θα είναι διαθέσιμη σε κουπέ και κάμπριο αμάξωμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...