Ένα Mini που κοστίζει 230.000 δολάρια…

Το Austin Mini Beach Car του 1962 θεωρείται το Ιερό Δισκοπότηρο της οικογένειας των Mini

  • -
  • -

230.000 δολάρια. Αυτή ήταν η τιμή που έπιασε στη δημοπρασία που έγινε πριν δύο μέρες αυτό το εξαιρετικό Austin Mini Beach Cars του 1962. Είχαν παραχθεί συνολικά περίπου δεκαπέντε δείγματα, και τα δεκατρία από αυτά πήγαν στην Αμερική για να προμοτάρουν το εκεί ξεκίνημα της εμπορικής παρουσίας της εταιρείας. Το συγκεκριμένο άνηκε σε όλη του τη ζωή σε μια οικογένεια στην Καλιφόρνια, οπότε έχει υπερπλήρες ιστορικό κάτι που ανεβάζει κατακόρυφα την αξία του.

 

Κατασκευάστηκε στις 19 Μαρτίου του 1962, παραδόθηκε στο Μίσιγκαν και αγοράστηκε από τον διευθυντή της εκεί αντιπροσωπείας στις 24 Αυγούστου του 1965. Αυτός το κληρονόμησε στην κόρη του το 1986 η οποία αποφάσισε να το αποθηκεύσει περίπου δέκα χρόνια μετά, έως το 2004 οπότε και το επανακυκλοφόρησε. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για έναν «καθαρό» τίτλο, στο ίδιο όνομα και μέρος, με λεπτομερή αρχείο συντήρησης με όλα τα αυθεντικά ανταλλακτικά, και πιστοποιητικό από το British Motor Industry Heritage Trust.

Το Austin Mini Beach Car έχει χειροποίητο αμάξωμα, με κινητήρα 850 cc και κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, ζυγίζοντας 580 κιλά συνολικά. Αν αναρωτιέστε για τα χιλιόμετρα, δείτε τη φωτογραφία του κοντέρ, γράφει 3008 μίλια, δηλαδή 4.841 χιλιόμετρα όλα κι όλα…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...