Αλεξάνδρα Σδούκου: Εξετάζουμε μέτρα και κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί

  • -
  • -

Στις έξυπνες πόλεις και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εστίασε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά την ομιλία της στο 24ο Εθνικό Συνέδριο ΙΕΝΕ «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2019».

Ο κα Αλεξάνδρα Σδούκου έχει αναλάβει την προεδρία της διυπουργικής επιτροπής για την υλοποίηση του Έργου «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στην ελληνική επικράτεια» και δίνει έμφαση στο σωστό συντονισμό ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες.

«Η διυπουργική επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και την αγορά για την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Κάποια πρώτα άμεσα δείγματα γραφής παρουσιάσθηκαν. Αναφέρομαι στα φορολογικά κίνητρα που εντάξαμε στο φορολογικό νομοσχέδιο. Το σκεπτικό αυτών των κινήτρων έχει το νόημα της επιβράβευσης προς την επιχείρηση που νοιάζεται για την βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Σδούκου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Συνεργαστήκαμε με τη Βουλή ώστε πρώτοι από πλευράς Πολιτείας να δώσουν το καλό παράδειγμα στις μετακινήσεις τους και από αρχές του έτους, αρκετοί βουλευτές που επιθυμούν θα κυκλοφορούν με ηλεκτρικά. Και το Υπουργείο μας θα εντάξει  ωσονούπω την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά του», προσέθεσε.

Η Γενική Γραμματέας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται ένα πακέτο μέτρων και κινήτρων, βασισμένο σε πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού που μπορούμε να τα τολμήσουμε -δοκιμάσουμε και εδώ». Πρόκειται για το ολλανδικό μοντέλο, καθώς ειδικός επί της ηλεκτροκίνησης από τη συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΔΟΥΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ GOCAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...