Δοκιμές εξέλιξης για το νέο VW Golf GTI

Μετά την παρουσίαση της 8ης γενιάς του VW Golf οι τεχνικοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξελίσσουν με εντατικούς ρυθμούς την έκδοση GTI!

  • -
  • -

Το VW Golf GTI θεωρείται ο πατριάρχης της κατηγορίας των hot hatch. Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός ανέβασε σημαντικά τον πήχη, με αποτέλεσμα το γερμανικό χάτσμπακ να χάσει τα σκήπτρα στην κατηγορία. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μέχρι και την 7η γενιά του αποτελούσε μία περισσότερο all around κατασκευή, με λιγότερο καθαρόαιμο χαρακτήρα. Κάτι που σημαίνει ότι απευθυνόταν σε ένα πιο ευρύ κοινό. Με την παρουσίαση της 8ης γενιάς του Golf, οι Γερμανοί τεχνικοί έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του θρυλικού GTI.

Οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου να πραγματοποιεί εντατικές δοκιμές στην πίστα του Nurburgring διέρρευσαν στο διαδίκτυο εντείνοντας την ανυπομονησία των φίλων του Golf GTI. Με δεδομένο το γεγονός ότι στην κατηγορία υφίστανται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κατασκευές, στη VW θέλουν να παρουσιάσουν ένα μοντέλο αντάξιο της φήμης του θρυλικού GTI. Η αισθητική του θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη, τονίζοντας τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Οι τροχοί θα είναι σαφώς μεγαλύτεροι, ενώ όπως φάνηκε και από το καμουφλαρισμένο μοντέλο που δοκιμάζεται στην πράσινη κόλαση του Νurburgring, θα διαθέτει δύο ξεχωριστές απολήξεις της εξάτμισης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και αναμενόταν η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, με εξαίρεση την έκδοση «R» που θα εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4Motion του Group. Παλιός γνώριμος θα είναι και ο κινητήρας, αφού θα εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο άμεσου ψεκασμού που έδινε ζωή και στο MK7. Όμως, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με ισχύ 260 και περίπου 300 ίππων. Η ισχυρότερη, αναμένεται να διατηρήσει και τον χαρακτηρισμό TCR.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η VW δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημη ημερομηνία για την παρουσίαση του, αλλά αυτή αναμένεται να γίνει προς τα μέσα του 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...