BMW M2 CS: Η κορυφαία!

H BMW παρουσίασε την έκδοση CS της Μ2, η οποία δεν είναι σήμερα η ισχυρότερη της σειράς, αλλά η κορυφαία παίρνοντας τα σκήπτρα από την Competition.

  • -
  • -

Μετά από ένα διάστημα έντονης φημολογίας, αλλά και φωτογραφιών που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, η BMW παρουσίασε και επίσημα τη νέα M2 CS. Πρόκειται για μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί και την κορυφαία της σειράς. Συνεχίζοντας έτσι μετά τις M3 CS και M4 CS το θρύλο της σειράς Competition Sport.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι περιορισμένες, αλλά ουσιαστικές. Σε αρκετά στοιχεία έχει χρησιμοποιηθεί ενισχυμένο κάρμπον (CFRP), συμβάλλοντας όχι μόνο σε επίπεδο αισθητικής, αλλά και στη μείωση του βάρους. Συγκεκριμένα, χρήση CFRP έχει γίνει στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, στην οροφή (κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά στην Μ2), στο νέο εμπρός σπλίτερ, αλλά και στον πίσω διαχύτη.

Αναβαθμισμένη είναι και η ισχύ του κινητήρα, με το εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο να αποδίδει επιπλέον 40 ίππους σε σχέση με την M2 Competition, αγγίζοντας πλέον τους 450. Η επιπλέον ισχύ έχει προκύψει μετά την αναβάθμιση του συστήματος εξαγωγής, του συστήματος ψύξης και φυσικά της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης. Η Μ2 CS θα διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά και το 7άρι DCT διπλού συμπλέκτη, με τις επιδόσεις της να είναι εκρηκτικές! Τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε 4,2 δλ. στη χειροκίνητη εκδοχή, ενώ σε αυτή με το αυτόματο κιβώτιο μόλις σε 4 δλ.!

Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive M της γερμανικής εταιρίας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της CS, έχοντας τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις (Comfort, Sport, Sport+). Παράλληλα, όπως και στις λιγότερο «ειδικές» Μ2, συναντάμε το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό Active M Differential, το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει την ισχύ στο δρόμο μέσω των πίσω τροχών, φτάνοντας σε σημείο εμπλοκής από 0 έως και 100%! Αλλαγές έχει δεχθεί και το σύστημα πέδησης, με την M2 CS να διαθέτει δίσκους 400 χλστ. μπροστά και 380 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κεραμικών δίσκων. Φυσικά, με το ανάλογο τίμημα.

Αναβαθμισμένη είναι στα σημεία η εικόνα και στο εσωτερικό, με χρήση δέρματος και Αλκαντάρα, συγκεκριμένης σχεδίασης μπάκετ καθίσματα και κόκκινες ραφές στο μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας, την ώρα που η επιγραφή CS κοσμεί επίσης τον εσωτερικό διάκοσμο.

Η BMW M2 CS θα είναι διαθέσιμη από το επόμενο έτος, ενώ στο κοινό θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Λος Άντζελες με το κόστος της υπολογίζεται στα 95.000 ευρώ στη Γερμανία.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...