Οι κινητήρες του μικρού crossover της Audi

Το Α1 citycarver απολαμβάνει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πλαστικά προστατευτικά

  • -
  • -

Σχεδόν ταυτόχρονα με το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη, το Α1 citycarver μας αποκαλύπτει τα πλήρη τεχνικά του χαρακτηριστικά. Η crossover εκδοχή του αυτοκινήτου πόλης της Audi κοστίζει στη Γερμανία από 22.100 ευρώ, είναι δηλαδή κατά 1.800 ευρώ ακριβότερο από το απλό Α1.

Βασιζόμενο στο Α1, το Audi A1 citycarver έχει μήκος 4,04 μέτρα. Η δυνατότητα να κινηθεί σε ελαφρώς δύσβατα τερέν εξασφαλίζεται από τα πλαστικά προστατευτικά, τις ποδιές και την αυξημένη κατά 4 εκατ. απόσταση από το έδαφος, η οποία έχει επιτευχθεί από τη νέα ανάρτηση και τους μεγαλύτερους τροχούς. Με όγκο 335 λίτρα, ο χώρος αποσκευών φιλοξενεί τα απαραίτητα για την εκδρομή.

Η μεγάλη οκτάγωνη μάσκα θυμίζει τα μοντέλα της οικογένειας Q, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας, με οροφή είτε σε μαύρο είτε σε γκρι. Διχρωμία υπάρχει και στην καμπίνα των επιβατών, με λεπτομέρειες σε πορτοκαλί ή γκρι. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, advanced, design και S line. Στο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας του Α1 citycarver περιλαμβάνονται το pre sense (με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών) και η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, ενώ στάνταρ είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ A1 SPORTBACK S-LINE

Δύο τρικύλινδροι (άμεσα διαθέσιμοι) και ένας τετρακύλινδρος βενζίνης (θα ακολουθήσει λίγους μήνες πιο μετά) αποτελούν τη γκάμα του A1 citycarver. Βασικός ο 1.0 TFSI με 95 PS για την έκδοση 25 TFSI (μέση κατανάλωση 5,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km), ενώ ο ίδιος κινητήρας αλλά με τους 116 ίππους εξοπλίζει την έκδοση 30 TFSI (5,1-5,4 lt/100 km και 117-122 g/km). Ο τετρακύλινδρος 1.5 TFSI με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων αποδίδει 150 PS και βρίσκεται κάτω από το καπό του A1 citycarver 35 TFSI (5,3-5,5 lt/100 km, 120-124 g/km).

Το λανσάρισμα του Α1 citycarver γίνεται με την έκδοση edition one, με τροχούς 18 ιντσών, σκούρα κρύσταλλα για τα φωτιστικά σώματα, πλούσιο εξοπλισμό και χρώμα αμαξώματος το γκρι ή το πορτοκαλί. Το επιπλέον κόστος στη Γερμανία είναι 5.650 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...