Οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τροχαία δυστυχήματα

Τι αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

  • -
  • -

Οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι πιο ασφαλείς στη γη, με 49 νεκρούς ανά 1 εκατ. κατοίκους το 2017. Αν και από το 2010 οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 40%, η χώρα μας είναι μόλις 23η στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τα τροχαία δυστυχήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει διαφοροποιήσεις από μήνα σε μήνα. Σε ορισμένες χώρες αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετά έντονες και σε άλλες λιγότερο.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο «επικίνδυνοι» μήνες, αυτοί με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ ο πιο «ασφαλής» ο Φεβρουάριος. Το μοτίβο διατηρείται κάθε χρόνο, με μικρές αποκλίσεις.

Κύριοι παράγοντες είναι αφενός οι καιρικές συνθήκες και αφετέρου ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Το καλοκαίρι γίνονται περισσότερα ταξίδια για διακοπές, περίοδος όπου η προσοχή των οδηγών αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν επιβάτες και αναβάτες (ζώνες, κράνη) περιορίζονται.

Καθόλη τη διάρκεια του έτους, το 64% των θυμάτων χάνουν τη ζωή τους υπό το φως του ήλιου, ποσοστό που πέφτει κάτω από το 50% μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...