Με τεχνογνωσία από την Ολλανδία τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

  • -
  • -

Τα κίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα εξετάζουν από κοινού τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Μεταφορών και Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, «κοινή επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει καλές πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών, έτσι ώστε να διευρυνθεί η ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι προ ολίγων ημερών βρέθηκε στην Ελλάδα ένας Ολλανδός, ειδικός επί του θέματος της ηλεκτροκίνησης, με τον οποίον υπήρξαν συζητήσεις. «Θα υπάρχουν και επισκέψεις στην Ολλανδία που προσφέρεται να συνεργαστεί μαζί μας στο πλαίσιο των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Δεν πρόκειται πάντως για μια ακόμη απόσυρση αυτοκινήτων, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό, μια αλλαγή στις πόλεις μας, μια αλλαγή του τρόπου ζωής μας, προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι ευρωπαϊκή πολιτική, όπως και οι ποδηλατόδρομοι: «Θέλουμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε τους ποδηλατόδρομους και θα συνεννοηθούμε με το Υπουργείο Μεταφορών για να παρουσιάσουμε και εκεί συγκεκριμένα μέτρα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...