Χαμηλότεροι δασμοί για εισαγόμενα αυτοκίνητα έως 5 ετών

Το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει τρόπους για να περιοριστούν οι εισαγωγές ρυπογόνων μεταχειρισμένων οχημάτων

  • -
  • -

Κίνητρα που δεν θα περιλαμβάνουν την απόσυρση, εξετάζει η κυβέρνηση για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε αφενός στα ηλεκτρικά οχήματα και την υψηλή τιμή τους και αφετέρου στα παλαιάς τεχνολογίας εισαγόμενα μεταχειρισμένα που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή το είδος των κινήτρων θα αποφασιστεί σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση «διότι για να δώσουμε μια ώθηση για να ανανεώσουμε και τον στόλο των Ι.Χ. και τον στόλο των λεωφορείων, πρέπει να δούμε πόσο θα μας κοστίσει αυτό».

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα μέχρι πενταετίας

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, η κυβέρνηση θα ευνοήσει και θα ενθαρρύνει ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αγοράζει και αυτοκίνητο μέχρι πενταετίας και χωρίς τους υψηλούς δασμούς που έχουμε με τους εκτελωνισμούς. «Ξέρετε είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουμε εξωφρενικούς δασμούς, δηλαδή φορολογία- επιβάρυνση στην εισαγωγή αυτοκινήτων», τόνισε. «Όχι όμως τα “σαπάκια” εικοσαετίας, που βλέπουμε στην αγορά, τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα και στα ΚΤΕΟ και έχουμε τεράστια ζητήματα. Άρα μιλάμε για αυτοκίνητα με πολύ χαμηλούς ρύπους, αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον για τα οποία εξετάζουμε τρόπους έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να μειωθούν οι δασμοί».

Ηλεκτροκίνηση

Στόχος είναι να αυξήσουμε σιγά-σιγά το μερίδιο της ηλεκτροκίνησης. «Αυτό θέλει ένα μεταβατικό στάδιο και η αγορά αυτών των αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ ακριβή και απαγορευτική για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...