Συνεργασία Ελλάδας με άλλες 11 χώρες για την οδική ασφάλεια

Τα στατιστικά στοιχεία από τα τροχαία ατυχήματα του 2018 δεν προκαλούν αισιοδοξία

  • -
  • -

Οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι πιο ασφαλείς πάνω στον πλανήτη, όμως η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα δεν γίνεται με το ρυθμό που είχε σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Vision Zero είναι ένα φιλόδοξο όραμα για την οδική ασφάλεια, που προβλέπει μηδενικούς θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς στους δρόμους της ΕΕ έως το 2050.

Η πραγματικότητα απέχει όμως πολύ και είναι σκληρή: Οι νεκροί το 2018 στους δρόμους της ΕΕ ξεπέρασαν τους 25.000, αριθμός που μπορεί να είναι κατά 21% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του 2010, όμως μόλις 1% μικρότερος από αυτόν του 2017.

Δώδεκα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, συνασπίστηκαν λοιπόν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της υψηλής ταχύτητας, να αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και να βελτιώσουν την ασφάλεια για τους ευαίσθητους χρήστες των δρόμων (πεζούς και ποδηλάτες).

Το project ονομάζεται EU Road Safety Exchange, έχει τριετή διάρκεια και σε αυτό συμμετέχουν ειδικοί από τις Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία.

Οι χώρες θα μοιράζονται δεδομένα και θα ανταλλάσουν απόψεις για μία σειρά από θέματα, όπως την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...