Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Audi που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, το «κρυμμένο» αμιγώς ηλεκτρικό concept της μάρκας θα φέρει παρόμοιες διαστάσεις με το A5 Sportback

  • -
  • -

Στην «πρίζα» μπαίνει η Audi η οποία έχει θέσει ως θεμελιώδη στόχο το λανσάρισμα 20 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Συγκεκριμένα, η μάρκα από το Ίνγκολσταντ επεξεργάζεται μια ποικιλία «πράσινων» μοντέλων, τα οποία θα βασίζονται σε τέσσερις διαφορετικές πλατφόρμες. Το E-tron αξιοποιεί την MLB Evo, το E-Tron GT θα κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής J1, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche και τη συναντάμε στην Taycan, ενώ μεγάλες είναι και προσδοκίες για την πλατφόρμα MQB που ενσωματώνει το ID.3 hatchback και θα διακρίνει σύντομα το Q4 E-tron.

Ποια είναι, λοιπόν, η τέταρτη; Πρόκειται για την Premium Platform Electric (PPE) η οποία κατασκευάζεται από κοινού με την Porsche και προορίζεται για τα μεσαία μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Sportbacks, των Avants και των SUV.  Το έδαφος για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα προλειάνει ένα πρωτότυπο Sportback μοντέλο , το οποίο θα φέρει παρόμοιες διαστάσεις με το A5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ AUDI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Η πλατφόρμα έχει βασιστεί σε δύο πρακτικές: Στα πιο οικονομικά μοντέλα το ηλεκτρικό μοτέρ θα τοποθετείται στον πίσω άξονα και η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ στα ακριβότερα θα προστίθεται ένα μοτέρ στον εμπρός άξονα, χαρίζοντάς τους τετρακίνηση.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα PPE φέρει πολλές ομοιότητες με την MEB, με τη διαφορά πως η πρώτη μπορεί να υποστηρίξει –μεταξύ άλλων- ενεργητική τετραδιεύθυνση και αερανάρτηση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...