Η ατζέντα της Audi για την "απανθρακοποίησή" της

Στόχος της μάρκας είναι η παραγωγή 20 αμιγώς ηλεκτρικών μέχρι το 2025

  • -
  • -

Στην πιστή τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή εμμένει η Audi, η οποία έχει θέση ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 των οχημάτων της κατά 30% μέχρι το 2025, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης το έτος 2015 και για ολόκληρο των κύκλο ζωής του προϊόντος.

Θεμελιώδη ρόλο στην επίτευξη του εν λόγω αισιόδοξου στόχου διαδραματίζει το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων με «σημαιοφόρο» το Audi e-tron το οποίο ήδη είναι διαθέσιμο, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα παρουσιαστεί και η έκδοση Sportback.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, στη διάθεση των καταναλωτών θα τεθούν και οι εκδόσεις παραγωγής τoυ Audi e-tron GT Concept (από την Audi Sport GmbH) και του compact SUV Audi Q4 e-tron concept, το οποίο παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Γενεύης.

Ο εξηλεκτρισμός, ωστόσο, δεν σταματάει στα ανωτέρω μοντέλα. Η Audi σχεδιάζει να παράγει 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025, 20 εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Σημειώνεται πως στόχος είναι τα αυτοκίνητα που θα φέρουν ηλεκτρικό μοτέρ ν’ αντικατοπτρίζουν το 40% των συνολικών πωλήσεων, ενώ υψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η κατασκευή θερμικών κινητήρων, εστιάζοντας στην ήπια υβριδοποίηση, καθώς και το ηλεκτρικό σύστημα των 48 volt.

Επιπροσθέτως, απώτερος στόχος της φίρμας είναι η απανθρακοποίηση της αλυσίδας ανεφοδιασμού, ένας τομέας όπου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των διοικούντων της από το 2018, μέσω της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τέλος, καθοριστική συμβολή στην επίτευξη του στόχου του 2025 αναμένεται να έχει η απανθρακοποίηση και των εργοστασίων της. Το εργοστάσιο της μάρκας στις Βρυξέλλες, όπου παράγεται το Audi e-tron, ήδη διακρίνεται για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...