Κάνει διάδρομο εισπνέοντας τα καυσαέρια ενός SUV; (vid)

Μην ανησυχείτε, το Hyundai NEXO εκπέμπει μόνο καθαρό νερό

  • -
  • -

Έναν ευρηματικό τρόπο σκέφτηκαν στην Ισπανία για να διαφημίσουν το λανσάρισμα του NEXO, του crossover της Hyundai με τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cell). Στο σποτ πρωταγωνιστεί η πρέσβειρα της μάρκας και χρυσή ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Mireia Belmonte, η οποία κάνει διάδρομο μέσα σε μία φούσκα.

Η φούσκα είναι συνδεδεμένη μέσω σωλήνα με την εξάτμιση του NEXO, μόνο που το όχημα υδρογόνου δεν εκπέμπει καυσαέριο, μόνο καθαρό νερό σε μορφή ατμού!

Το ηλεκτρικό μοτέρ του NEXO αποδίδει 163 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί περίπου 10 sec. Σε σχέση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοντέλο έχει διπλάσια αυτονομία (άνω των 750 km), ενώ στα υπέρ του είναι και ότι ο ανεφοδιασμός σε υδρογόνο γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ αντίθετα η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί αρκετές ώρες.

Τα οχήματα υδρογόνου εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη λύση στις μετακινήσεις μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά. Προς το παρόν όμως έχουν να ξεπεράσουν το περιορισμένο δίκτυο ανεφοδιασμού και το υψηλό κόστος απόκτησής τους (στην Ισπανία το ΝΕΧΟ πωλείται προς 69.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΤΟ HYUNDAI NEXO ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ EURO NCAP

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...