Τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2018 (vid)

Τα πεντάστερα μοντέλα που ξεχώρισαν στις δοκιμές του Euro NCAP

  • -
  • -

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα «Best in Class», τα αυτοκίνητα δηλαδή που ξεχωρίσαν στις δοκιμές για την παθητική και ενεργητική ασφάλεια.

Για το 2018, ο τίτλος του ασφαλέστερου αυτοκινήτου ανεξαρτήτως κατηγορίας πηγαίνει στην Mercedes-Benz A-Class. Το γερμανικό premium οικογενειακό αναδείχθηκε φυσικά το πιο ασφαλές και στην μικρομεσαία κατηγορία. Βαθμολογήθηκε με 96% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 91% στην προστασία παιδιών, 92% στην προστασία πεζών και 75% για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το SUV υδρογόνου Hyundai Nexo αναδείχθηκε το ασφαλέστερο στην κατηγορία των μεγάλων off road μοντέλων (94%-87%-67%-80%), ενώ το Lexus ES κυριάρχησε σε δύο κατηγορίες, στα μεγάλα οικογενειακά και στα υβριδικά/ηλεκτρικά (91%-87%-90%-77%).

Ορισμένες κατηγορίες δεν εμφανίζονται στα Best in Class 2018, καθώς δοκιμάστηκαν λίγα αυτοκίνητα τη φετινή χρονιά.

«Για πρώτη φορά δοκιμάσαμε το 2018 συστήματα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία προσφέρουν ασφάλεια και ευκολία στους οδηγούς. Όμως η εποχή όπου τα αυτοκίνητα θα κινούνται πλήρως χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση απέχει αρκετά», σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...