Ρομπότ της Nissan κατασκευάζουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων (video)

Τα ανταλλακτικά θα προορίζονται για τα αυτοκίνητα που δεν παράγονται πλέον

  • -
  • -

Η επιστράτευση ρομπότ για τη διευκόλυνση της εργασίας των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία συνιστά μια πολιτική που γνωρίζει συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία.

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Η Ford και η Seat με τα συνεργατικά ρομπότ, ενώ στη ρομποτική έχει εστιάσει η Toyota και η Nissan. H τελευταία, μάλιστα, προχωρά ένα βήμα… παραπέρα μέσω της αξιοποίησης των ρομπότ για την ανάπτυξη ανταλλακτικών αυτοκινήτων από χάλυβα.

Η ιαπωνική μάρκα ελπίζει να εμπορευματοποιήσει την ιδιόκτητη αυτή τεχνική, γνωστή ως dual-sided dieless forming  (διπλής όψεως διαμόρφωση χωρίς καλούπι), η οποία της επιτρέπει να καταστήσει εμπορικά βιώσιμη την παραγωγή και πώληση μιας μεγάλης γκάμας ανταλλακτικών για αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζει πλέον.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI 1.5 dCi DCT

Η μέχρι πρότινος δυσκολία εμπορευματοποίησης της τεχνικής dual-sided dieless forming έγκειται στην πολυπλοκότητα του συγχρονισμού των ρομπότ ώστε να εξασφαλισθεί σταθερή ποιότητα. Πλέον, όμως, η τεχνική είναι δυνατή χάρη στην τεχνογνωσία των μηχανικών παραγωγής στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης των  Μηχανικών Παραγωγής της Nissan, καθώς και στην εξέλιξη της τεχνολογίας των υλικών από τη Διεύθυνση Έρευνας της Nissan. 

Σημειώνεται πως η Nissan σχεδιάζει να συνεχίσει τις εξελίξεις στη μαζική παραγωγή, ενώ παράλληλα αφιερώνει πόρους Έρευνας  & Ανάπτυξης (R&D),  στην εκπόνηση  ευέλικτων τεχνικών παραγωγής,  μικρού όγκου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...