Βραβείο “Red Dot” για το design του Fiat Centoventi (video)

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό της ιταλικής μάρκας έλαμψε χάρη στις δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει

  • -
  • -

Με το βραβείο σχεδιασμού “Red Dot Award 2019” στην κατηγορία “Design Concept” βραβεύτηκε το πρωτότυπο Fiat Centoventi, σε σχετική εκδήλωση στη Marina Bay στη Σιγκαπούρη.

Μια επιτροπή από 21 κορυφαίους Designers και ακαδημαϊκούς εντυπωσιάστηκαν από τη αντισυμβατική σχεδιαστική προσέγγιση του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «καμβάς» εξατομίκευσης.

«Το Fiat Concept Centoventi εκφράζει το όραμα της Fiat για μία «δημοκρατική» ηλεκτροκίνηση για όλους που δεν περιορίζεται στο αστικό περιβάλλον και παράλληλα αποτυπώνει τη φιλοσοφία της Fiat “Less is more”. Στην πραγματικότητα το Fiat Concept Centoventi μεταμορφώνει το “Less” σε “More”: λιγότερο ογκώδες, λιγότερο ακριβό και με λιγότερο βάρος, αλλά με περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, με μία λέξη περισσότερο Fiat», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Fiat, Olivier Francois.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FIAT CENTOVENTI ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει μια βασική δομή, η οποία μπορεί να ενσωματώσει πληθώρα αξεσουάρ, από το ντουλαπάκι και τον πίνακα οργάνων μέχρι και τα καθίσματα, ενώ η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να «ντυθεί» με διαφορετικές επιφάνειες  και χρώματα.

 Εξίσου εντυπωσιακή με τη σχεδίαση του μήκους 3,68 μέτρων ηλεκτρικού Fiat, είναι η δυνατότητα «προσωποποίησης» της αυτονομίας του! Πώς γίνεται αυτό; Πέρα από την ενσωματωμένη μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία 100 km, ο οδηγός του Centoventi θα μπορεί να αγοράσει ή να νοικιάσει άλλες 4 μπαταρίες. Καθεμία θα προσφέρει επιπλέον 100 km κίνησης, ανεβάζοντας τη συνολική αυτονομία έως τα 500 km!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...