Το νέο, ηλεκτρικό Volvo XC40 θα είναι από τα ασφαλέστερα στην αγορά

Πώς θωρακίζει η Volvo το παρθενικό ηλεκτρικό μοντέλο της;

  • -
  • -

 Ενόψει της αποκάλυψης του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού XC40 στις 16 Οκτωβρίου, η Volvo όχι μόνο καλωσορίζει το παρθενικό της μοντέλο που θα φορά αποκλειστικά ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά εξαγγέλλει πως θα συνιστά ένα εκ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων που έχουν παραχθεί.

«Ανεξάρτητα από τους παράγοντες που ωθούν την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου –είτε αναφερόμαστε σε ηλεκτρική τεχνολογικά, είτε σε θερμικό κινητήρα- ένα Volvo οφείλει να είναι ασφαλές. Το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 θα είναι ένα από τα πιο ασφαλή έχουν κατασκευαστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής ασφάλειας της σουηδικής μάρκας, Malin Ekhom, με φόντο την προσεχή παρουσίαση του SUV.

Ένας από τους σκοπέλους που κλήθηκαν να υπερβούν οι μηχανικοί της Volvo, και αφορά την ασφάλεια, είναι ο εκ βάθρων επανασχεδιασμός και η βελτιστοποίηση της δομής του μπροστινού μέρους του μοντέλου. Ο λόγος έγκειται στην απουσία μοτέρ κάτω από το καπό του οχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η θωράκιση της μπαταρίας σε περίπτωση μιας σύγκρουσης, η Volvo ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό «δίχτυ» ασφαλείας. Ειδικότερα, εξέλιξε ένα πλαίσιο από πεπιεσμένο αλουμίνιο, το οποίο τοποθετείται στο κέντρο του κυρίου σώματος του αυτοκινήτου, σχηματίζοντας μια αδιαπέραστη ζώνη προστασίας για την μπαταρία. Η τελευταία, εν τω μεταξύ, τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος προσφέροντάς του μειωμένο κέντρο βάρους.

Ο επανασχεδιασμός αφορά και το πίσω τμήμα, με τα ηλεκτρικά μοτέρ να εγκαθίστανται στον κλωβό του αυτοκινήτου. Χάρη στη συγκεκριμένη δομή, σε περίπτωση ατυχήματος, οι δυνάμεις που θα απελευθερωθούν δεν θα φτάσουν στην καμπίνα.

Επιπροσθέτως, βελτιστοποιημένα είναι και τα συστήματα ασφαλείας του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40, με το τελευταίο να συνιστά το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα ενσωματώνει συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ΑDAS) με λογισμικό εξελιγμένο από την εταιρεία Zenuity.

Η νέα πλατφόρμα ADAS απαρτίζεται από ραντάρ, κάμερες, και μια σειρά υπερηχητικών αισθητήρων, ενώ χάρη στην ευέλικτη φύση της μπορεί να υποβληθεί σε περαιτέρω βελτιώσεις οι οποίες θα βρουν πεδίο εφαρμογής στην αυτόνομη οδήγηση του μέλλοντος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...