Πώς γίνονται τα crash tests σε ένα hypercar; (video)

Οι δοκιμές πρόσκρουσης είναι επίπονες τόσο για το μοντέλο όσο και για το εξειδικευμένο προσωπικό

  • -
  • -

Στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο όπου καταδεικνύεται ο τρόπος διενεργείας ενός crash test με φόντο τα hypercars προχώρησε η κροατική αυτοκινητοβιομηχανία Rimac.

Πρωταγωνιστής είναι ένα Rimac C_Two, το οποίο υποβάλλεται σε ολιστικές δοκιμές πρόσκρουσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας παγκόσμιου “ομολογκαρίσματος” (σ.σ. επίσημη πιστοποίηση).

«Πέρα από το ομολογκάρισμα, διενεργούμε χιλιάδες τεστ προκειμένου να βεβαιωθούμε για τις επιδόσεις, την αξιοπιστία και την αντοχή όλων των συστημάτων. Καθ’ αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουμε πως το hypercar είναι ασφαλλες και συμμορφώνεται με τις νομικές απαιτήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Rimac.



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ RIMAC C_TWO ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H ολιστική διαδικασία ομολογκαρίσματος συνιστά μια τεράστια πρόκληση για μια εταιρεία παραγωγής περιορισμένων αντίτυπων, μιας και σχετικές πρωτοβουλίες λαμβάνονται από πολύ μεγαλύτερες μάρκες. Όσον αφορά τον χρόνο που απαιτείται για τη υλοποίηση των εξονυχιστικών δοκιμών, αρχικά στα πρώτα πρωτότυπα, μετά στα ολοκληρωμένα concepts και μετά σ’ αυτά που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων ετών.

Η χρονοβόρα και συνάμα κοστοβόρα διαδικασία διαιρείται στα εξής στάδια: Τη διενέργεια προσομοιώσεων και την ανάπτυξη του αυτοκινήτου στον ψηφιακό κόσμο, τη δοκιμή των επιμέρους εξαρτημάτων, ενώ μετά εξετάζονται, κατά σειρά, τα πρωτότυπα, τα μοντέλα πρωτοπαραγωγής και εν τέλει το όχημα που θα διατίθεται στην αγορά.

Όπως επισημαίνει η φίρμα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγχωτική και επίπονη διαδικασία, η ολοκλήρωση, ωστόσο, της οποίας επιτρέπει στη μάρκα να ξεπεράσει τους στόχους της και να παρέχει στους φίλους της αυτοκίνησης ένα μοντέλο που θα διακρίνεται όχι μόνο για τις επιδόσεις του αλλά και για την ασφάλειά του.

Αναφορικά με το εξετασθέν μοντέλο, Rimac C_Two, αυτό "σταβλίζει" 1.914 ίππους, φέρει τελική 412 km/h, ενώ η διαδικασία 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε 1,85 δευτερόλεπτα.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...