Νέο Rimac C_Two με 0-96 km/h σε 1,85 sec

Η θέση του πυροσβεστήρα κλέβει την παράσταση (;)

  • -
  • -

H Rimac Automobili αποκάλυψε το δεύτερο ηλεκτρικό supercar της, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το C_Two, όπως το ονόμασε η κροατική εταιρεία, είναι πολύ ισχυρότερο από τον προκάτοχό του, μιας και η συνδυαστική του απόδοση φτάνει τους 1.914 ίππους και 2.300 Nm ροπής! Το αποτέλεσμα της ασύλληπτης δύναμης είναι ότι το 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 1,85 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 412 km/h.

Κάθε τροχός φιλοξενεί από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ενώ –όπως και στο προηγούμενο μοντέλο- μπορεί κανείς εύκολα να ρυθμίσει την κατανομή της ροπής όπως αυτός επιθυμεί μέσα από την ταμπλέτα που βρίσκεται στην καμπίνα του μοντέλου. Τα ηλεκτρομοτέρ τροφοδοτούνται από τεράστιες μπαταρίες (120 kWh) με ειδικό σύστημα ψύξης, ώστε να κρατάει σε χαμηλές θερμοκρασίες τα στοιχεία κατά τη διάκρεια οδήγησης ακόμα και σε αγωνιστική πίστα. Σύμφωνα με τη Rimac, η αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 650 km στα πρότυπα NEDC.

To ηλεκτρικό hypercar εξοπλίζεται με 8 κάμερες, 6 ραντάρ, 12 αισθητήρες κ.ά. παρέχοντας στο μοντέλο τη δυνατότητα να κινείται μόνο του (αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4). Επίσης, διαθέτει σύστημα αναγνώρισης προσώπου για να ξεκλειδώσει η πόρτα, να ενεργοποιείται το αυτοκίνητο κτλ.

Η παραγωγή του C_Two θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 150 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...