“Είδος υπό εξαφάνιση" τα μηχανικά χειρόφρενα

Η πλειονότητα των νέων αυτοκινήτων διατίθενται με ηλεκτρικό χειρόφρενο

  • -
  • -

Με τον "αφανισμό" φαίνεται πως... φλερτάρει το μηχανικό χειρόφρενο, καθώς 7 στα 10 νέα αυτοκίνητα περνούν τη γραμμή παραγωγής με ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της σελίδας Cargurus, η οποία αφορά τη βρετανική αγορά, και αναπαράχθηκε από το ειδησεογραφικό μέσο Autoexpress, τα συμβατικά χειρόφρενα αναμένεται ν’ αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, την ίδια ώρα που μια πληθώρα κατασκευαστών όπως οι Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes και Porsche τα έχουν ήδη «αποκηρύξει». Όπερ μεθερμηνευόμενον, για όποιον επιθυμεί να αγοράσει κάποιο μοντέλο των ανωτέρω μαρκών, προσφέρεται αποκλειστικά ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Όσον αφορά τους πιο… old school οδηγούς, αυτοί είναι αναγκασμένοι να καταλήξουν σε κάποιο μοντέλο Dacia ή Suzuki, καθώς οι τελευταίες συνιστούν δύο από τις λίγες εναπομείνασες μάρκες που αρνούνται να υποκύψουν στη νέα μόδα.

Το ηλεκτρικό χειρόφρενο συνδράμει στην εξοικονόμηση χώρου στην καμπίνα, αλλά και τη διευκόλυνση του χρήστη, μιας και καθιστά εφικτή την ενσωμάτωση μεγαλύτερης ποτηροθήκης, ενώ επιτρέπει την ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου χώρου για άλλα μικροαντικείμενα.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά χειρόφρενα δεν απαιτούν δύναμη –όπως ο λεβιές- αλλά απλή εξοικείωση. Τέλος, δεν χρειάζονται κάποια μηχανική ρύθμιση ή επισκευή, ενώ είναι κατά πολύ πιο ασφαλείς αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην «πιάσουν» καλά.

Για την ιστορία, η πρώτη μάρκα που μας σύστησε με τη νέα τεχνολογία ήταν η BMW το 2001, μέσω της νέας, τότε, Σειράς 7.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...