Εξωσκελετοί για τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία

H Hyundai επιθυμεί να διευκολύνει το έργο των εργατών

  • -
  • -

Στην εξέλιξη ενός πρωτοποριακού συστήματος το οποίο έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των βιομηχανικών εργαζομένων που επεξεργάζονται αιωρούμενα αντικείμενα, προχωρά η Hyundai, λίγους μήνες μετά την λήψη μιας ανάλογης πρωτοβουλίας από τη Ford.

Με ονομασία “Vest EΧoskeleton” (Εξωσκελετός γιλέκο - VEX), ο εν λόγω μηχανικός εξωσκελετός θα τοποθετείται στο σώμα των εργατών της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως μια τσάντα πλάτης και είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να συντονίζεται με τις κινήσεις των αρθρώσεων του ανθρώπου, παρέχοντας στον τελευταίο υποστήριξη στην άρση βάρους, χωρίς να «υποσκελίζεται» η ευκινησία.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI TUCSON 48V HYBRID- ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟ



Το βάρος του αντιστοιχεί σε μόλις 2,5 κιλά, ήτοι είναι 22-42% ελαφρύτερο από τ’ ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς. Οι χρηστές απλά τοποθετούν τα χέρια τους μέσα από τα «λουριά» του γιλέκου και εν συνεχεία τα σφίγγουν σφικτά.

Όσον αφορά την τιμή του προϊόντος, η νοτιοκορεατική φίρμα δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Αναφέρει, ωστόσο, πως θα κοστίζει περίπου 30% λιγότερο από τα ανταγωνιστικά προϊόντα, και ως εκ τούτου θα αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 δολάρια (4.500 ευρώ).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...