Ο Iron Man στο εργοστάσιο της Ford! (vid)

Ειδικές στολές επιτρέπουν στους εργαζόμενους να χειρίζονται βαριά εξαρτήματα

  • -
  • -

Εκατό εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις «εξωσκελετικές» στολές στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας. Πρόκειται για κοστούμια που χαρίζουν στους χρήστες τη δύναμη να σηκώνουν και να διαχειρίζονται ευκολότερα βαριά αντικείμενα. Τώρα, για πρώτη φορά έχουν ενσωματωθεί πλήρως σε γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στα Galaxy, Kuga, Mondeo, S-MAX, Transit Connect.

Τα φουτουριστικά κοστούμια ίσως θυμίζουν σε ορισμένους τη στολή που μεταμορφώνει τον Tony Stark στον υπερήρωα Iron Man, όμως στην πράξη υποστηρίζουν τους ώμους και την πλάτη του χρήστη, μεταφέροντας το βάρος στους γοφούς. Οι εργασίες γίνονται πιο εύκολα και ταυτόχρονα μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών.

«Το να εργάζεσαι στη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων απαιτεί γνώσεις και ικανότητες, ενώ αρκετές φορές δοκιμάζεται και η σωματική αντοχή σου. Τα εξωσκελετικά κοστούμια μπορεί να μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά μπορούν να μειώσουν την καταπόνηση των εργαζομένων μας και να κάνουν ευκολότερες τις εργασίες που απαιτούν σωματική δύναμη,» δήλωσε ο Dale Wishnousky, αντιπρόεδρος Παραγωγής, της Ford Ευρώπης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...