Κορυφαία συνδεσιμότητα και προστασία με το νέο πακέτο υπηρεσιών OpelConnect

Αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό σε μοντέλα Opel με συστήματα infotainment Multimedia Navi και Multimedia Navi

  • -
  • -

Πέρα από τις τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες της OpelCorsa, Grandland X Hybrid 4 και Astra- στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης, οι φίλοι της γερμανικής μάρκας θα «συστηθούν» και με τις υπηρεσίες OpelConnect, οι οποίες θα ενσωματώνονται στα ανωτέρω μοντέλα και θα αυξήσουν το επίπεδο συνδεσιμότητας και προστασίας. Ακόμη, αποτελούν στάνταρ εξοπλισμό σε μοντέλα Opel με συστήματα infotainment Multimedia Navi και Multimedia Navi.

Συγκεκριμένα, στις υπηρεσίες OpelConnect, οι επιβαίνοντες θα απολαμβάνουν, ανά πάσα στιγμή- μία χείρα βοηθείας, χάρη στην κλήση έκτακτης ανάγκης η οποία θα πραγματοποιείται αυτόματα, εφόσον ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή οι ζώνες ασφαλείας. Η κλήση θα γίνεται προς το Κέντρο Λήψης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης - Public Safety Answering Point (PSAP). Ακόμη, η κλήση διενεργείται και χειροκίνητα μέσω ενός κόκκινου διακόπτη SOS στην οροφή του αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως, μέσω της εφαρμογής myOpel και της υπηρεσίας "Κατάσταση & Πληροφορίες Οχήματος", ο οδηγός λαμβάνει ενημέρωση για τη χιλιομετρική κάλυψη, τη μέση κατανάλωση καυσίμου, διαστήματα/υπενθυμίσεις για σέρβις, με τις τελευταίες πληροφορίες να «φτάνουν» και στον εξουσιοδοτημένο κατασκευαστή Opel.

Περαιτέρω διευκόλυνση και απαλλαγή από το άγχος υπόσχεται και η λειτουργία “Εξ’ αποστάσεως Υπηρεσίες”, μέσω της οποίας επιτρέπεται το κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών ή η ενεργοποίησης κόρνας και φωτών για τον εντοπισμό του οχήματος σε ιδιαίτερες συνθήκες. «Σύμμαχο» των οδηγών συνιστά και το "Σύστημα Εισόδου χωρίς Κλειδί" που περιλαμβάνει ψηφιακό κλειδί. Ειδικότερα, μέσω smartphone ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει δυνατότητα να επιτρέψει σε μέχρι πέντε άτομα να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Live ενημέρωση για την κυκλοφορία

Η υπηρεσία Live navigation παρέχει online υπηρεσίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, που μεταφράζεται σε ταχεία ανίχνευση καθυστερήσεων στη διαδρομή και αποφυγή τους (συμπεριλαμβανομένης εναλλακτικής πορείας). Πρόσθετες υπηρεσίες παρέχουν πληροφορίες για τιμές των πρατηρίων καυσίμου που βρίσκονται επί της  διαδρομής, διαθέσιμους χώρους στάθμευσης και κόστος  και σημεία ενδιαφέροντος (στην περίπτωση ηλεκτρικών μοντέλων προσφέρεται ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης).

Επιπλέον, υπάρχει η υπηρεσία "Διαχείριση Ταξιδιού & Καθοδήγηση" όπου απεικονίζονται πληροφορίες για τη διάρκεια του ταξιδιού, την απόσταση, την κατανάλωση καυσίμου κ.ο.κ, ενώ υφίσταται και η καθοδήγηση τελευταίου χιλιομέτρου, Last mile guidance, η οποία παρέχει πλοήγηση μέχρι τον τελικό προορισμό.

Οι υπηρεσίες OpelConnect και άλλες πληροφορίες θα είναι προσπελάσιμες μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου (συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto) ή μέσω smartphone με την εφαρμογή myOpel.

Η αρχική τιμή για τον εξοπλισμό του νέου αυτοκινήτου με τις υπηρεσίες OpelConnect αντιστοιχεί σε 300 ευρώ, ενώ διατίθενται για τα Corsa, Crossland X και Grandland X, μέχρι τα Combo Life, Combo Cargo, Zafira Life και Vivaro..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...