Νέο Volvo XC90: Αναβαθμίζεται με νέο ήπιο υβριδικό σύνολο

Βελτιωτικές επεμβάσεις και αύξηση της αυτονομίας απολαμβάνει και η plug-in υβριδική έκδοση

  • -
  • -

Σε μια σειρά  αναβαθμίσεων υποβάλλει η Volvo το επταθέσιο ΧC90 του 2020, καθιστώντας τη ναυαρχίδα των πολυτελών SUV της ακόμη πιο ελκυστική αγορά. Το XC90 θα φέρει νέα στιλιστικά στοιχεία, νέο εξοπλισμό, αναβαθμίσεις στους πετρελαιοκινητήρες των plug-in εκδόσεων, ενώ ντεμπουτάρει και ένα νέο ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Συγκεκριμένα, η γκάμα εκδόσεων XC90 του 2020 θα είναι η πρώτη που θα ενσωματώνει την «οικογένεια» των ήπιων υβριδικών κινητήρων, με «αιχμή του δόρατος» τον δημοφιλή πετρελαιοκινητήρα “B5”.

Για την κίνηση του μοντέλου θα φροντίζει το δίλιτρο μοτέρ των 235 ίππων με μια μπαταρία των 48 Volt, συνεπικουρούμενη από το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας KERS και μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια. Το σύστημα βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας μέχρι και 15%, ενώ μειώνει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου συγκριτικά με το D5 XC90, το οποίο αντικαθιστά.


Επιπροσθέτως, το σύστημα KERS λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε τόσο κατά το φρενάρισμα όσο και κατά τo ρολάρισμα του οχήματος να εξοικονομείται ενέργεια. Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Volvo, το επόμενο έτος, το εν λόγω σύστημα θα συναντάται σε όλα τα XC90. Ο κινητήρας Β5 συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο συνδράμει και αυτό με τη σειρά του στην εξοικονόμηση της ενέργειας.

Βελτιωμένη μπαταρία στις plug-inεκδόσεις

Σε αναβαθμίσεις, ακόμη, έχει υποβληθεί και το plug-in υβριδικό σύστημα του XC90, μέσω της αύξησης της χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης από τις 10,4 kWh στις 11,8 kWh. Αυτό επιφέρει την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, η οποία, πλέον, μπορεί να φτάσει τα 46 km.

Επιπροσθέτως, πέρα από τις βελτιωτικές επεμβάσεις στον κινητήρα, στο επίκεντρο έχει βρεθεί και το σχεδιαστικό σκέλος του οχήματος, όπου μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί νέα μάσκα, νέες ζάντες αλουμινίου και «φρέσκοι» εισαγωγείς αέρα.

Ακόμη, οι εκδόσεις R-Design προσφέρουν ακόμη πιο «άγρια» προσωπικότητα στο αυτοκίνητο, με τις αναβαθμίσεις ν’ αφορούν το χρώμα του αμαξώματος, των πλευρικών καθρεπτών και τις ράγες της οροφής.

Σημειώνεται πως η νέα γκάμα των XC90 είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Momentum, R-Design και Inscription –καθεμία εκ των οποίων διατίθεται στην εντυπωσιακή μορφή “Pro”. Όσον αφορά, τέλος, τα κινητήρια σύνολα αυτά ανέρχονται σε τέσσερα συνολικά: Το νέο B5 ήπιο υβριδικό diesel των 235 ίππων, ο T5 πετρελαιοκινητήρας και το Τ6 μοτέρ, των 250 και 310 ίππων αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και το T8 plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο. Όλα τα ΧC90 συνδυάζονται με αυτόματο 8αρι κιβώτιο και τετρακίνηση.

Η τιμή εκκίνησης θ’ αντιστοιχεί σε 57.400 ευρώ (για την έκδοση T5 Momentum).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...