Νέα BMW X5 Protection VR6: Μία αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας!

Η θωρακισμένη έκδοση προορίζεται για να αντέχει εκρηκτικά και σφαίρες

  • -
  • -

Προτού καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από την παρουσίαση του θωρακισμένου Volvo XC90 των 4,5 τόνων και των 500 εκ. ευρώ, υψηλή προστασία επιθυμεί να παρέχει και η BMW.

Η γερμανική μάρκα «έδωσε» στο φως της δημοσιότητας ένα θωρακισμένο όχημα, το οποίο βασίζεται στη πέμπτης γενιάς BMW X5 και φέρει τo… προσωνύμιο “Protection VR6”, το οποίο μαρτυρά πως συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές VR6 του οργανισμού VPAM. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η γερμανική μάρκα, η συγκεκριμένη «αδιαπέραστη» έκδοση ενδεχομένως να είναι χρήσιμη για πελάτες στη Νότια Αμερική, την Αφρική και τη Ρωσία.

 

Το όχημα είναι ικανό να «αντέξει» τις βολές όπλων όπως το AK-47, έκρηξη 15 kg TNT σε απόσταση 4 μέτρων, αλλά και χειροβομβίδες DM51. Επιπροσθέτως, για όσους αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη προστασία προσφέρεται ενισχυμένη θωράκιση για την «εξουδετέρωση» χειροβομβίδων HG85 και 200g εκρηκτικών C4.

Τη θωράκιση της BMW X5 Protection VR6 εγγυώνται –μεταξύ άλλων- τα τζάμια από γυαλί πάχους 33 mm, το ατσάλι υψηλής αντοχής στις πόρτες, στην οροφή και στο εμπρός μέρος και η ασπίδα αλουμινίου στο πάτωμα.

 

Πληροφορίες για το βάρος του οχήματος δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά το πιθανότερο είναι να ανέρχεται στα ίδια κιλά με την “original” ¨έκδοση της Χ5, ώστε να είναι εξίσου ευέλικτο και γρήγορο.

Η BMW X5 Protection VR6 φορά τον V8 τvn 4,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h «έρχεται» σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...