Θωρακισμένο Volvo XC90 4,5 τόνων για υψηλή προστασία

Σύμφωνα με καλά επικαλούμενες πηγές, τα αντιβαλλιστικά τζάμια και η θωράκιση με ατσάλι εκτοξεύουν το κόστος στα 500 εκ. ευρώ

  • -
  • -

Στη διείσδυση στην αγορά των οχημάτων προστασίας προχωρά η Volvo μέσω της έναρξης της παραγωγής μιας θωρακισμένης έκδοσης του μεγάλου της SUV, XC90. Οι πρώτες παραδόσεις των «αδιάτρητων» αυτοκινήτων θα διενεργηθούν λίγο πριν το τέλος του 2019.

Έχοντας λάβει μια πληθώρα αιτημάτων για παραγωγή ενός οχήματος που θα παρέχει την απαραίτητη προστασία στους επιβάτες του, η σουηδική μάρκα προχώρησε στη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Trasco, η οποία εξειδικεύεται στον εν λόγω τομέα.

Το επερχόμενο θωρακισμένο αυτοκίνητο βασίζεται στο Volvo XC90 T6 AWD και πληροί το επίπεδο προστασίας VR8, όπερ σημαίνει πως απολαμβάνει προστασία 360 μοιρών από σφαίρες, ενώ χαρακτηρίζεται από ύψιστη αντοχή σε εκρηκτικά.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO XC40 T5 AWD AUTO

Η ειδική έκδοση του Volvo θα είναι… αδιαπέραστη, χάρη στη θωράκισή της με ατσάλι πάχους 10 mm, ενώ περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας παρέχουν τα αντιβαλλιστικά τζάμια πάχους 55mm.

Οι ανωτέρω αναβαθμίσεις που συγκροτούν τη μετασκευή του μοντέλου του έχουν προσθέσει 1.400 κιλά, εκτοξεύοντας το συνολικό βάρος του μοντέλου στους 4,5 τόνους, συμπεριλαμβανομένων των πέντε επιβατών. Για τον εναρμονισμό, ωστόσο, του μοντέλου με το επιπλέον βάρος, πραγματοποιήθηκαν κάποιες αναβαθμίσεις με επίκεντρο την ανάρτηση, ενώ τοποθετήθηκαν και νέα φρένα.

Το θωρακισμένο XC90 προορίζεται τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη Βραζιλία, από που κατατέθηκαν και τα περισσότερα αιτήματα για την κατασκευή ενός οχήματος ύψιστης προστασίας. Όσον αφορά την τιμή του, η σουηδική μάρκα δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, το ειδησεογραφικό μέσο Autoexpress, όμως, κάνει λόγο για 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η Volvo κατασκευάζει και μία ακόμη έκδοση ελαφρύτερης θωράκισης η οποία θα βασίζεται στο XC60 T6 AWD και στο XC90 T6 AWD.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...